Zeci de cadre medicale, testate pentru coronavirus

Un număr de 42 de cadre medicale de la Spitalul de Urgență din Petroșani sunt testate pentru a se stabili dacă au fost sau nu infectate cu coronavirus. Măsura vine ca urmare a confirmării unui prim caz de coronavirus la Petroșani.

”În urma rezultatelor analizelor care au confirmat ieri infecția cu COVID – 19 pentru o femeie de 26 de ani, internată la Spitalul de Urgenţă din Petroşani, a fost declanşată ancheta epidemiologică şi au fost recoltate probe de la 42 de persoane care au intrat în contact cu pacienta. Probele au fost trimise la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara şi se aşteaptă rezultatele. Conform procedurilor, cele 42 de persoane au intrat în regim de izolare la domiciliu. Totodată, în spital se iau masuri de dezinfecţie sub coordonarea medicului epidemiolog. Spitalul din Petroşani aplică în continuare reguli stricte privind accesul în unitatea medicală”, arată reprezentanții Prefecturii Hunedoara.

Cei de la DSP Hunedoara au recoltat probe angajaților unității medicale, după ce în data de 5 martie la unitatea medicală din Petroșani s-a prezentat o tânără care nu a anunțat că ar putea fi contaminată cu COVID-19. Abia în data de 6 martie, cei de la Spitalul de Urgență din Petroșani au fost informați de jandarmi de acest fapt și abia atunci tânăra a fost pusă în izolare într-un salon al unității medicale.

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.