Acţiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului Judeţului Hunedoara, au fost desfăşurate acţiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun. Scopul vizat de aceste acţiuni îl constituie prevenirea răspândirii virusului Covid 19.

La activităţile desfăşurate au participat peste 230 de polițiști, jandarmi și polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Astfel, au fost verificate 18 restaurante, terase, unităţi tip fastfood, hoteluri/camping/pensiuni şi alte spaţii de cazare și 16 de mijloace de transport,  iar pentru abaterile constatate au fost aplicate 37 sancţiuni contravenţionale în valoare de 2.500 de lei, în baza Legii 55/2020 privind măsurile de protecţie individuală. Dintre acestea, 36 de sancțiuni contravenţionale au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie dispuse în această perioadă şi o amendă pentru nerespectarea măsurilor privind carantinarea/izolare.

Recomandăm cetățenilor să respecte în continuare normelor de igienă și de conduită sanitară, măsurile de distanțare fizică şi să poarte masca de protecţie, pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus.

 

IPJ Hunedoara

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *