„Ajutați-l pe Eugen Teodorovici să-și aducă aminte de propriile convingeri!”

Domnule Preşedinte, Stimaţi colegi,

În urmă cu mai bine de un an, am reușit să obțin votul favorabil al Comisiei pentru buget din Senatului României pentru un amendament prin care eu propusesem eliminarea aberantei accize suplimentare pentru carburanți. Unul dintre aliații total neașteptați ai propunerii mele a fost chiar Eugen Teodorovici, pentru că în acea perioadă obișnuia să arate obrazul Guvernului PSD-ALDE pentru măsurile economice greșite. Din păcate, prin votul majorității PSD-ALDE, propunerea mea de eliminare a supra-accizei a fost respinsă în plen, iar românii au rămas pe cap cu unul dintre cele mai scumpe prețuri la benzină și motorină.

Grav este faptul că supra-acciza la carburanți a scumpit toate produsele din coșul de bază al fiecărui român, de la pâine, ouă și lapte, până la prețul legumelor și fructelor. De când a fost reintrodusă această măsură anti-economică, România bate record după record la creșterea prețurilor în Uniunea Europeană. Astfel că, degeaba se laudă Guvernul că a dat cu o mână ceva mărunțis către salariați sau pensionari, pentru că prin creșterea prețurilor a luat cu două-trei mâini. Efectul acestor măsuri greșite se văd în dinamica sărăciei din România, care, în creștere economică, în loc să scadă, a crescut și mai tare: avem angajații cei mai expuși la sărăcie din UE și pensionarii cei mai nevoiași, deși mare parte dintre ei au muncit și peste 35 de ani.

În anul 2018, „ursitoarele” politice i-au mai dat domnului Teodorovici un mandat de ministru, chiar la portofoliul finanțelor publice, astfel încât i s-a oferit șansa să pună în practică ceea ce susținea ca senator și președinte al Comisiei pentru buget. Din păcate, așa cum fac mulți politicieni PSD ajunși “la butoane”, imediat după învestitură, pe domnul Teodorovici l-a lovit o puternică amnezie, în special în privința eliminării accizelor la carburanți. Ce-i drept, pe undeva prin toamna trecută, domnul Teodorovici se angaja să elimine accizele suplimentare la carburanți,însă a  uitat ce a promis aproape imediat ce a terminat de spus.

Acum, când parlamentarii PNL au depus un proiect legislativ pentru eliminarea accizei suplimentare la carburanți și pentru eliminarea taxării suplimentare la carburanți, brusc i-a revenit și domnului Teodorovici o parte din memorie și a început iarăși să promită că va elimina aceste taxe toxice. Se pare, totuși, că domnul Teodorovici nu are probleme la memorie, ci la coloana vertebrală, care se îndoaie așa cum bate vântul și interesul lui de imagine publică.

Stimați colegi. Faceți, vă rog, un efort și ajutați-l pe domnul Teodorovici să-și clarifice propriile convingeri, care filează astăzi precum un bec căruia stă să-i cadă filamentul! Explicați-i că nu o să devină mai apreciat de către cetățeni aruncând în opinia publică idei și propuneri, pe care le uită instant! Să-i spuneți să nu se aștepte că-i va mulțumi cineva dacă va elimina acum supra-accizele introduse de Guvernul PSD-ALDE! L-am fi felicitat însă dacă ar fi făcut-o chiar din prima zi de învestitură în funcția de ministru, nu după ani de zile, când răul s-a produs deja.

Și nu în ultimul rând, consolați-l și explicați-i că funcția de Președinte al României este ocupată până în anul 2025 de Klaus Iohannis, iar dacă va vrea ca după al doilea mandat al actualului Președinte al României să candideze cu oarecare șansă, ar fi bine să demonstreze că este un om serios, de cuvânt, care ia măsuri în interes național și nu un personaj lipsit de seriozitate, care ia în bășcălie lucruri deosebit de importante pentru românii de rând.

Vă mulţumesc,

Senator PNL – Eleonora-Carmen HĂRĂU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.