ISU Sibiu: Primele concluzii referitoare la substanța care a cauzat evacuarea persoanelor din Aeroportul Sibiu

Aproximativ patru sute de persoane au fost evacuate, joi, din Aeroportul Sibiu, după ce în terminal s-a simţit un miros înţepător de la o substanţă necunoscută.

Echipa CBRN a ISU Sibiu a acţionat imediat pentru prelevarea probelor de aer, în vederea identificării substanţei.

”A fost găsit un spray cu substanţă care provoca iritaţii, presiune la nivelul căilor respiratorii şi ochilor. Nicio persoană nu are nevoie de îngrijiri medicale”, au precizat reprezentanţii ISU.

Aceştia au explicat faptul că spray-ul a fost găsit de către poliţiştii de la Transporturi, într-o cutie pentru depozitarea obiectelor interzise zborului.

Aeroportul a fost închis aproape două ore, cinci curse plecând cu întârziere.

În total, aproximativ 650 de persoane au fost afectate de incident.

”În urma efectuării analizelor cu aparatura de cercetare chimică, bacteriologică, radiologică şi nucleară (CBRN ) din dotarea Formaţiunii de Protecţie Civilă din cadrul ISU Sibiu, s-a constatat că baza substanţei verificate este identică cu cea aflată în spray-ul descoperit în Aeroportul Internaţional Sibiu”, au anunţat, vineri, reprezentanţii ISU Sibiu.

Potrivit acestora, este vorba despre o substanţă lacrimogenă, iritantă, dar care nu s-a stabilit deocamdată dacă a fost folosită intenţionat.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *