Cărbune pentru Mintia

Conducerea Complexului Energetic Hunedoara a demarat o procedură pentru transportul cărbunelui din portul Agigea până la termocentrala Mintia. 16.051.254 de lei este valoarea contractului prin care se încearcă transportul cărbunelui din import până la termocentrala Mintia. Având în vedere nivelul producției de cărbune din Valea Jiului, pentru a asigura stocul necesar funcționării termocentralei de la Mintia, este nevoie de cărbune din import.

Potrivit documentului, 200.000 de tone de cărbune ar trebui să ajungă din portul Agigea la termocentrala Mintia în următorii 2 ani.

Contractul face referire la achiziţia „serviciului de transport cărbune pe calea ferată, din staţia CFR Agigea Nord până la staţia CFR Mintia şi perfectarea unui contract de transport cărbune cu un operator de transport pe calea ferată autorizat de AFER, în condiţiile impuse”, arată documentul.
Mai mult, cantităţile de cărbune energetic estimate exprimate de aproximativ 200.000 tone ce urmează a se transporta pe perioada de valabilitate a contractului, respectiv pe o perioadă de doi ani sunt de câte 100.000 de tone anual.

„Cantitatea lunară transportată se va stabili în baza unui program de livrări convenit între autoritatea contractantă (CEH n.r.) şi furnizorul de cărbune şi comunicat transportatorului”, mai arată documentul.

Operatorii economici de profil pot depune ofertele până în data de 9 noiembrie. Procedura inițiată de Complexul Enegretic Hunedoara a primit avizul de conformitate emis de Autoritatea Națională pentru Achiziții Publice.

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *