Zeci de cereri pentru scutirea de la plata taxelor și a impozitelor locale

Deținătorii de terase din municipiul Petroșani au avut posibilitatea de a beneficia de o reducere de 90% la plata chiriilor. Măsura a fost luată de autoritățile locale de la Petroșani, iar zeci de astfel de deținători de spații comerciale au depus solicitări pentru a beneficia de reducerile acordate prin decizia Consiliului Local.

„Pe perioada pandemiei UAT Petroșani a dat o hotărâre de Consiliu Local prin care pe perioada stării de urgență clădirile nerezidențiale care au fost închise conform ordonanței din starea de urgență. În acest caz avem undeva la zece cereri pe care le analizăm și vom lua o decizie. Sumele în aceste cazuri vor fi restituite sau se vor compensa”, a declarat Alin Gal Șef Serviciu Taxe și Impozite Petroșani.

Administrația de la Petroșani a luat o serie de măsuri, pe parcursul anului, pentru a-i ajuta pe operatorii economici care au avut de suferit în urma stării de urgență și a restricțiilor impuse de pandemia de COVID-19.

În contextual răspândirii pandemiei de coronavirus, una dintre cele mai afectate pieţe la nivel mondial a fost industria HoReCa. Pentru a-i ajuta să treacă peste această perioadă când veniturile li s-au diminuat drastic, Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani a decis să reducă cuantumul chiriilor pentru terasele sezoniere.

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.