Ce condiții trebuie să îndeplinești pentru a călători în Cipru

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunţă că, începând de joi, românii care călătoresc în Cipru şi nu au un certificat de vaccinare împotriva COVID-19 trebuie să prezinte rezultatul negativ al unui test PCR, făcut cu maximum 72 de ore înainte de călătorie. Copiii de până la 12 ani sunt exceptaţi de la obligaţia de a fi testaţi.

Potrivit MAE, autorităţile cipriote au revizuit condiţiile de intrare în această ţară, în contextul pandemiei de COVID-19, pentru persoanele care sosesc din România. Noile măsuri se aplică începând din 27 mai.

Astfel, având în vedere că autorităţile cipriote au inclus România în categoria statelor cu risc mediu de infectare (categoria portocalie), persoanele care călătoresc din România şi care nu deţin un certificat de vaccinare împotriva COVID-19 eliberat de autorităţile competente, pot intra pe teritoriul Republicii Cipru cu condiţia prezentării unui test molecular tip RT-PCR cu rezultat negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior călătoriei.

Copiii cu vârsta de până la 12 ani sunt exceptaţi de la măsura prezentării testului.
De asemenea, membrii de familie ai cetăţenilor ciprioţi (soţ/soţie de naţionalitate străină, copiii minori şi părinţii acestora) şi cetăţenii străini cu rezidenţă în Republica Cipru pot intra pe teritoriul cipriot fără a prezenta un test molecular tip RT-PCR cu rezultat negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, însă trebuie să efectueze un test la sosire şi să respecte măsura autoizolării până la recepţionarea rezultatului.

Totodată, MAE reaminteşte că, din 10 mai, toate persoanele care deţin un certificat de vaccinare împotriva COVID-19, care atestă efectuarea schemei complete de vaccinare, respectiv a celor două doze (în cazul unui vaccin efectuat în două doze) sau a dozei unice (pentru vaccinul efectuat în doză unică), eliberat de autorităţile competente ale altor state, sunt exceptate de la obligaţia de a prezenta un test molecular tip RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2. Documentul care atestă vaccinarea împotriva COVID-19 trebuie redactat în limba engleză. Informaţii suplimentare pot fi găsite aici.

De asemenea, MAE arată că toate persoanele care intră în Cipru trebuie să prezinte o autorizaţie de călătorie, completată cu 24 de ore înaintea deplasării. Autorizaţia se obţine prin intermediul portalului Cyprus Flight Pass – Application Process şi include date cu privire la deţinerea unui certificat de vaccinare împotriva COVID-19 sau a unui test molecular tip RT-PCR cu rezultat negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2. Documentele care atestă vaccinarea împotriva COVID-19 sau efectuarea testului pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 trebuie prezentate autorităţilor cipriote, la sosire.

MAE menţionează că toate celelalte condiţii de intrare în Republica Cipru rămân în vigoare.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că românii pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Nicosia: 00357 22495333, 00357 22517333, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie telefonul de urgenţă al ambasadei: 00357 97812277.

 

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.