CEH: Reorganizare, dar cu condiții

Sindicaliștii din cadrul Complexului Energetic Hunedoara susțin că în această perioadă se lucrează la un plan de reorganizare a societății. Amânarea intrării în insolvență a Complexului Energetic Hunedoara nu va afecta activitatea societății, susțin reprezentanții Sindicatului Muntele, sindicat reprezentativ. Darius Câmpean este de părere că societatea poate funcționa și în condițiile actuale. În contextul în care instanța a amânat termenul de judecată al insolvenței Complexlui Energetic Hunedoara, reprezentanții Sindicatului Muntele, reprezentativ la nivelul CEH, au precizat că o reorganizare ar fi o variantă mai bună decât soluția insolvenței.

“Nu ne afectează nicicum pentru că noi ne vom desfășura activitatea ca și cum nu am fi în insolvență. Eu zic că e o abordare avantajoasă pentru noi. O insolvență corect administrată, nu așa cum a fost administrată cealaltă, ar putea să pună pe o oarecare linie de plutire Complexul.  Decât să fie o insolvență prost administrată, mai bine o situație în care nu suntem în insolvență, în care ne putem desfășura activitatea”,  a declarat Darius Câmpean, președintele Sindicatului Muntele.

Există însă discuții și în ceea ce privește modul de reorganizare. Sindicaliștii nu sunt de acord cu separarea activității miniere de cea energetice până nu primesc asigurări că huila de la minele Livezeni și Vulcan va fi preluată la un preț corect.

„Sunt o serie de discuții legate de începere a separării activității, lucru cu care, noi sindicatul Muntele, nu suntem de acord până când nu o să avem garanții în ceea ce privește producția de cărbune din punct de vedere al cantității, din 2019 încolo, dar și din punctul de vedere al modului de achiziționare a cărbunelui de la Livezeni și Vulcan, exploatări care nu beneficiază de ajutor de stat. E exclus să vorbim de separare până când nu rezolvăm problemele astea, prelungirea cu producție a minelor Lupeni și Lonea și modul de preluare a cărbunelui de la cele două exploatări care nu au ajutor de stat”,  a mai spus sursa citată.

Cu pierderi de aproape 800 de milioane de lei, întregul capital pus sub sechestru și cu o o opinie a auditorului independent care exprimă “o incertitudine semnificativă legată de continuarea activității”, Complexul Energetic Hunedoara se “învârte” în planuri de restructurare șI reorganizare. Auditorul independent nu vede o ieșire din situația de față.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *