Va fi montat în vestul tării un spital militar de campanie pentru tratarea cazurilor uşoare şi medii de infectare cu COVID-19

Un spital militar de campanie va fi montat pe Stadionul CFR din Timişoara, pentru tratarea cazurilor uşoare şi medii de infectări cu COVID-19 atât din judeţul Timiş, cât şi din vestul ţării.

Potrivit unui comunicat de presă, de marţi, al Prefecturii Timiş, în urma unor discuţii pe care prefectul judeţului Timiş, Liliana Oneţ, le-a avut zilele trecute cu reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale, este oficial anunţul că se pregăteşte instalarea unui spital militar de campanie la Timişoara. După analizarea mai multor locaţii, cel mai probabil acesta va fi instalat pe stadionul CFR din Timişoara.
”Sistemul Medical Modular de Intervenţie şi Tratament de la Timişoara va avea rolul de a trata cazurile uşoare şi medii de infectări cu COVID-19 pentru judeţul Timiş şi zona de vest şi va asigura decongestionarea altor unităţi medicale din zona de vest. Unitatea mobilă va avea şi o tabără de carantinare, cu o zonă de izolare şi triaj pentru cazurile asimptomatice”, se arată în comunicat.
În zilele următoare, MApN va oferi mai multe detalii legate de modul de funcţionare al spitalului mobil.

viewscnt

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *