Cine i-a băgat mințile-n cap președintelui Bobora?

În urmă cu două luni și jumătate, noua conducere a Consiliului Județean Hunedoara a pornit, cu avînt revoluționar, să facă ordine în prăduiala care se face, de ani buni, la asfaltarea drumurilor județene. Voiau să facă pînă și analiza compoziției asfaltului, ce surpriză, ce oroare! Adică stop banilor publici (și nu puțini) aruncați pe lucrări de proastă calitate și pe furtișag. Minunat! Doar că inițiativa lăudabilă s-a sleit repede și brusc. De ce? Ce i-a speriat? Le-o fi bătut obrazul sponsorul de campanie? I-am întrebat astăzi pe șefii PSD, adunați la sediul patidului lor, cu ocazia bilanțului unui an de domnie PSD în județul Hunedoara:

Reporter: Ați spus că vă interesează drumurile județene, ați promis că le veți face și că vă țineți de cuvînt. Iată un articol de presă din 19 aprilie, din Mesagerul Hunedorean, în care spuneați: „Pentru a evita eventualele lucrări de slabă calitate la drumurile judeţene, conducerea Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara a întocmit o procedură prin care drumarii vor fi monitorizaţi pas cu pas. Mai concret, executivul CJ Hunedoara a decis ca lucrările de reparaţii să fie supravegheate de către o firmă de consultanţă care va preleva probe de la asfaltul turnat pe drumurile judeţene. Iar, în cazul în care materialele folosite nu vor fi adecvate, cheltuielile nu vor fi decontate către constructor.”

De a doua zi, într-un organ de presă finanțat din zona unui… nu rege al asfaltului, că e mult spus, nici baron… un grof al asfaltului, mai degrabă, președintele CJ, Mircea Bobora, a devenit Moloț II, Moloț Reloaded, Răul Răilor și Urîtul Urîților. Și, de atunci, stop! Nu s-a mai auzit nimic despre intenția minunată de a-i controla pe asfaltatori. Au trecut două luni și jumătate. Ce se întîmplă, domnule președinte Bobora, le-ați luat frica sau v-a băgat Partidul mințile-n cap?

Mircea Bobora, președintele Consiliului Județean Hunedoara:

Nu, nu. Programul ăsta de monitorizare a lor continuă și, de cîte ori vom turna asfalt…n-am… eu… Hmm… Eu nu iau frica nimănui, domnu Bena. Și vă spun de ce. Pentru că nu am o motivație să iau frica cuiva. Iar Partidul nu-mi „bagă mințile în cap”. E o expresie puțin cam dură. De Partid trebuie să țin cont în ceea ce fac, dacă fac în conformitate cu programul și cu ceea ce Partidul decontează la capitolul ăsta. Nimic în legătură cu altceva.

Intervine în discuție Daniel Andronache, vicepreședinte Consiliul Județean Hunedoara: Prima monitorizare de genul acesta se va face chiar la turnarea asfaltului… (păi parcă programul de monitorizare continua, după cum tocmai spusese Mircea Bobora, cu cîteva secunde în urmă – n. n.).

Reporter: Aveți firma desemnată să facă monitorizarea?

Daniel Andronache: Am găsit mai multe firme, mai multe oferte, am discutat cu specialiști în consultanță pe așa ceva și suntem pregătiți.

Reporter: Ați stabilit firma?

Daniel Andronache: Avem trei firme cu care am discutat. Pînă acuma n-a fost cazul, n-avea rost să-i plătim, pentru ce? Pentru plombe? Cînd vom…

Intervine, intempestiv, Laurențiu Nistor, președintele PSD Hunedoara:

Mulțumesc, mulțumesc, și întrebarea și răspunsul e foarte bun!

 

Alin BENA

va urma

 

Alin Bena

alin.bena@gmail.com

bena has 103 posts and counting.See all posts by bena

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.