”Zilele Maghiare” la Deva – Piața Cetății, 28 septembrie 2019

Concerte de muzică ușoară, dansuri medievale și populare, spectacole pentru copii, târguri ale meșteșugarilor și preparare de bucate tradiționale sunt doar câteva dintre manifestările care vor avea loc sâmbătă, 28 septembrie 2019, în Piața Cetății din Deva, în cadrul ediției a X-a a ”Zilelor Maghiare ale Județului Hunedoara”.

Evenimentul are ca scop promovarea relațiilor interetnice în comunități locale și a dialogului intercultural între comunități.

”Zilele Maghiare ale Județului Hunedoara” se desfășoară în mai multe localități din județ, până duminică, 29 septembrie 2019.

”Zilele Maghiare” la Deva sunt organizate de Primăria Municipiului Deva și Centrul Cultural ”Drăgan Muntean”.

PROGRAMUL EVENIMENTULUI, LA DEVA

SÂMBĂTĂ, 28 septembrie 2019:

orele 9:00 – 11:00, terenul cu gazon artificial Realsport: Turneu de fotbal aniversar (finală). Participă echipe din Deva, Cristur, Lupeni, Cluj-Napoca și Mezokovesd (Ungaria)

– ora 12:00, Piața Cetății: Amestec de arome – Preparare de gulaș, prăjire de cârnați și clătite, kürtós-kalács – operă a maeștrilor bucătari din Deva și din Zsombó, Békéscsaba și Szarvas (Ungaria)

– orele 14:00 – 23:00, Piața Cetății: Program în aer liber și Târg al meșteșugarilor (Târgul meșteșugarilor cu lucrări realizate de adulți – ”Mâini iscusite”; Târgul meșteșugarilor cu lucrări realizate de copii – ”Mânuțe mititele”; Programe pentru copii organizate de tinerii de la Biserica Reformată Deva – Cort IKE și Baby parking)

– ora 14:00, Piața Cetății: Concert de muzică ușoară susținut de trupa ”Lobonc” a Liceului Teoretic ”Téglás Gábor” Deva

– ora 15:00, Piața Cetății: Spectacol pentru copii, ”Piskóta Panni”

– ora 16:00, Piața Cetății: Spectacol de folclor – Corul pensionarilor ”Szivárvány” (dirijor: Domokos Balázs)

– ora 16:30, Piața Cetății: Dansuri populare maghiare cu Ansamblul Folcloric din Cristur (director artistic: Szabó Julianna)

– ora 17:00, Piața Cetății: Ansamblul de dans medieval ”Renaissance” (director artistic: Gáspár-Barra János)

– ora 18:00, Piața Cetății: Concert Szimpla Kárpáci

– ora 19:30, Piața Cetății: Concert Delhusa Gjon.

 

Biroul de presă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *