Culoare, veselie și un talent care are nevoie de sprijin

Într-o lume în care zâmbim de complezență, iar grijile și stresul cotidian pun stăpânire pe fiecare, sunt copii mici cu probleme mari. Un astfel de copil este Mario Denis Sibișan care are nevoie de ajutor pentru a-și exploata talentul.

Mario Denis Sibișan e un copil de toată isprava. Are doar 10 ani, ochii mari, iar după zâmbetul său inocent se ascunde o timiditate mare. Își exprimă însă sentimentele prin desene. A început să deseneze acum trei ani, iar din mânuțele sale au ieșit imagini de o veselie specifică copilăriei. În cele peste 300 de desene realizate, micuțul băiat din clasa a III-a exprimă veselie, culoare și speranță.

“Am 10 ani. Mai mult îmi place să desenez decât să pictez. Desenez de 3 ani. Când desenez, mă gândesc la personajele din desenele animate, la mama, la natură”, ne-a spus, timid, Mario Denis Sibișan.

Băiețelul este crescut numai de mama sa, iar profesorul îndrumător caută ajutor pentru Mario Denis. Are un talent înnăscut, care riscă să fie irosit. Mihaiela-Ștefania Cioc, profesorul îndrumător al micuțului Denis i-a organizat, astăzi, o expoziție. Cea de-a doua.

“Este la a doua expoziția și se intitulează “D’ale copilăriei” pentru că sunt toate lucrările realizate de un copil. Un copil de 10 ani, mic la statură, dar mă gândesc unde încape atâta har într-un copil atât de fragil. Mă bucur că este foarte muncitor și talentat, dar din păcate, mi-aș dori ca oamenii Văii Jiului care au posibilități materiale să vadă în el ceea ce văd eu, ca profesor și să devină sponsorii oficiali ai acestui copil, să investim în el pentru a-și putea cumpăra materialele care sunt foarte scumpe. Mi-aș dori să meargă mai departe către profesori mult mai buni decât mine profesional. Costă foarte mult materialele, totul este foarte scump. El provine dintr-o familie monoparentală, este crescut doar de mamă, o mamă care nu are posibilități materiale, dar are o dorință foarte mare fantastică de a-l sprijini. De aceea fac un apel la oamenii cu o situație materială bună, merită investit în acest copil. Nu trebuie să îi tăiem aripile”, ne-a spus Mihaela-Ștefania Cioc, profesorul îndrumător al micuțului Mario Denis Sibișan.

La cei 10 ani ai săi, Mario Denis este foarte exigent. Desenele care nu i s-au părut reușite, nu a dorit să le expună.

“O parte din desene au rămas la club (Clubul Copiilor –n.r.) sau la el acasă. Este foarte exigent și mi-a spus că unele nu trebuie expuse”, ne-a mai spus profesorul coordonator.

Micuțul băiat are un desen preferat. Este un desen cu chip de femeie, chip care seamănă cu cel al mamei. Visul lui Mario Denis este să devină un pictor cunoscut. Are însă nevoie de ajutorul oamenilor cu suflet mare pentru a-și urma visul.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *