DEVA: Tirius Transtur SRL amenință cu sistarea transportului în comun, fapt care ar încălca prevederile contractuale

Referitor la amenințările făcute în presă de către S.C. Tirius Transtur SRL, că intenționează să sisteze, abuziv, activitatea de transport local în municipiul Deva, începând din 1 septembrie a.c., dorim să facem următoarele clarificări:

  1. Factura curentă, aferentă lunii iulie, în valoare de 60.029,40 lei, a fost achitată integral și la termen, de către Primăria Deva, la data de 28.08.2018. La ora actuală, nu există nicio factură neachitată de către Primăria Deva către S.C. Tirius Transtur SRL.
  2. Plata subvenției la transportul local, aferentă lunii iunie, se va face după rectificarea bugetară ce va fi supusă aprobării Consiliului Local, în ședința ordinară de astăzi. Plata se va face numai după o verificare riguroasă de către comisia stabilită prin dispoziția primarului municipiului Deva.
  3. Conform contractului în vigoare, operatorul S.C. Tirius Transtur SRL are obligația să notifice cu 90 de zile înainte intenția de a rezilia unilateral contractul pentru transportul local. Este o obligație legală, asumată prin contract, iar nerespectarea acestei obligații atrage plângere penală pe numele operatorului, pentru că pune în pericol siguranța cetățenilor (deplasarea la locurile de muncă, perturbarea majoră a intereselor comunității, atingerea gravă a intereselor populației etc).
  4. Primăria Deva intenționează să facă plângere penală pentru nerespectarea de către S.C. Tirius Transtur SRL a obligațiilor contractuale.
  5. Primăria Deva va depune astăzi, până la ora 12:00, o cerere pentru emiterea unei ordonanțe președințiale, prin care S.C. Tirius Transtur SRL să fie obligată la îndeplinirea obligațiilor contractuale de efectuare a transportului public local în municipiul Deva pe o perioadă de 90 de zile, conform contractului, până la angajarea altui operator pentru transportul local în municipiul Deva.
  6. Tot astăzi, se convoacă Comitetul Local pentru Situații de Urgență al municipiului Deva, pentru a lua măsurile care se impun pentru continuarea activității de transport local în municipiul Deva.

 

BIROUL DE PRESĂ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.