Doi agenți de poliție din cadrul IPJ Hunedoara, trimiși în judecată

Studiile și statisticile despre traficul de „carne vie” de pe Mapamond, dar și din România, sunt îngrijorătoare, cu atât mai mult cu cât ponderea femeilor racolate pentru prostituție tinde să atingă cote deloc neglijabile. Unul dintre modurile perfide de racolare, utilizate frecvent, este metoda „Loverboy”, respectiv tactica prin care traficanții de persoane se folosesc de atașamentul emoțional al unei femei pentru a o determina și obliga să se prostitueze.

Mai grav este, însă, atunci când proxenetul, „peștele loverboy”, coincide cu acela care, prin profesia sa, ar trebui să apere legea, să prevină și să combată fenomenul infracțional. Un asemenea caz a fost investigat, cercetat și documentat, în cursul anului 2019, de către ofițerii Serviciului Județean Anticorupție Hunedoara. Este vorba despre agenți de poliție din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție al Județului Hunedoara, prinși și trimiși în judecată pentru înfracțiunile de proxenetism și abuz în serviciu.

În cursul zilei de ieri, 27.05.2020, în dosarul penal nr. 189/P/2019, Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara a dispus trimiterea în judecată a doi agenți de poliție din cadrul IPJ Hunedoara.

Unul dintre cei doi polițiști a fost cercetat sub aspectul comiterii infracţiunilor de  proxenetism, fals în declaraţii şi instigare la infracţiunea de abuz în serviciu. În sarcina acestuia s-a reţinut că, în perioada 2016-2019, a determinat şi/ înlesnit practicarea prostituţiei de către mai multe tinere majore, obţinând foloase materiale în contextul acestor activităţi. De asemenea, în declaraţia de avere aferentă anului 2018 poliţistul nu a menţionat veniturile obţinute din închirierea imobilelor deţinute de acesta. Mai mult, agentul de poliţie ar fi determinat un coleg de serviciu, în contextul unui control rutier, să nu-şi îndeplinească atribuţiile de serviciu care presupuneau sancţionarea contravenţională a unui conducător auto şi reţinerea certificatului de înmatriculare al vehiculului. În acest context, polițistul rutier a fost trimis în judecată pentru infracțiunea de abuz în serviciu.

În acelaşi dosar, reprezentantul legal al unei societăți cu profil imobiliar a fost trimis în judecată sub aspectul comiterii infracţiunii de proxenetism.

Activitatea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara a fost sprijinită de ofițerii din cadrul Direcției Generale Anticorupție-Serviciul Județean Anticorupție Hunedoara, de lucrătorii specializați din cadrul Brigăzii Operațiuni Speciale Alba Iulia-Serviciul Operațiuni Speciale Hunedoara, precum și de un specialist IT din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova.

 

Purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara

PROCUROR, Cibian Gina-Monica

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *