Două accidente rutiere și trei victime. Un pieton a fost accidentat în timp ce traversa trecerea de pietoni

La data de 26 octombrie 2022, ora 09:50, Poliția Municipiului Orăștie a fost sesizată prin SNUAU 112, cu privire la faptul că, pe strada Eroilor din municipiul Orăştie, a avut loc un accident rutier.

Poliţiştii ajunşi la fața locului, au stabilit că, un bărbat în vârstă de 41 de ani, din municipiul Orăştie, în timp ce conducea un autoturism pe strada Nicolae Bălcescu deplasându-se spre strada Unirii, la trecerea pentru pietoni marcată și semnalizată corespunzător, nu ar fi acordat prioritate de trecere unui pieton în vârstă de 76 de ani, ce se afla angajat în traversarea străzii pe sensul său de mers ocazie cu care l-ar fi acroșat, accidentându-l ușor.

În urma evenimentului rutier, pietonul a fost transportat la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale.

Atât conducătorul auto cât şi pietonul, au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

 

La data de 26 octombrie 2022, ora 18:57, Poliția Municipiului Orăștie fost sesizată prin SNUAU 112, cu privire la producerea un accident rutier în localitatea Beriu.

Poliţiştii ajunși la fața locului, au constatat că,  un bărbat în vârsta de 30 de ani din comuna Turdaș, județul Hunedoara, în timp ce  conducea un moped pe DJ 705 A, din direcția Costești-Orăștie, în localitatea Beriu, a surprins și accidentat un bărbat în vârstă de 58 de ani, din localitatea Beriu care, s-ar fi angajat în  traversarea străzii  fără să se asigure. În urma impactului,  conducătorul  mopedului a părăsit partea carosabilă în stânga sensului de deplasare și a lovit un autoturism care se afla parcat în afara părții carosabile.

În urma acestui accident rutier,  a rezultat  atât rănirea pietonului cât și  a conducătorului mopedului.

Victimele au fost transportate la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

 

Recomandări preventive pentru un trafic rutier în siguranţă:

 

Pentru a evita implicarea în evenimente rutiere, poliţiştii le recomandă participanților la trafic să respecte cu strictețe regulile de circulație, să adapteze permanent viteza la condițiile de drum și să se informeze cu privire la condițiile meteo și la tronsoanele de drum pe care le vor parcurge.

Conduceți cu prudență, măriți distanţa de siguranţă în mers, adaptați permanent viteza de deplasare la condițiile meteo și de trafic și nu vă angajați în efectuarea de manevre riscante.

În condiţiile unui trafic aglomerat, condiţiile meteo nefavorabile pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile! Nu vă angajaţi în depăşirea de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate şi efectuați fiecare manevră în trafic, numai după o temeinică asigurare.

Nu consumaţi alcool şi nu conduceţi dacă simţiţi că sunteţi obosiţi! Nu folosiți telefonul mobil în timp ce conduceţi, iar pentru a comunica folosiți sistemele hands-free.

Pietonii sunt rugaţi să îşi ia toate măsuri de precauţie pentru a fi siguri că sunt observaţi în trafic de către şoferi. Totodată, îi sfătuim să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă prin locurile permise, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de către şoferi!

Informații actualizate despre situația traficului găsiți pe site-ul oficial al Poliției Române, la secțiunea Infotrafichttps://www.politiaromana.ro/ro/info-trafic.

 

         Notă: Facem precizarea că, în cazurile prezentate, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 

         Amplasarea aparatelor radar:

 

DN 7 Deva – Sântuhalm – Simeria
DJ 687 Cristur – Hunedoara
DJ 687 Hunedoara – Hăşdat
DN 66 Călan – Băcia
DN7 Mintia – Veţel
DN7 Veţel – Leşnic
DN7 Leşnic – Săcămaş
DN7 Ilia – Gurasada
DN7 Gurasada – Burjuc
DN7 Burjuc-Zam
Deva, Calea Zarand; Sântuhalm; DN 76 Căinelul de Jos – Bejan
Uricani pe DN 66A, str. Muncii

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *