Echipa Hunedoarei va reprezenta România la Campionatul Mondial de Robotică din Detroit

Echipa RobotX Hunedoara, de la Colegiul Național de Infomatică “Traian Lalescu” a obținut premiul Inspire la BRD First Tech Challenge România și va merge la Detroit, la Campionatul Mondial de Robotică, în Statele Unite ale Americii. Hunedorenii de la “Traian Lalescu”, care au câștigat 5 medalii de aur anul trecut la Campionatul Mondial de Robotică “First Tech Challenge”, în Mexic, au întrecut cele două echipe ale Colegiului Național “Decebal”, calificate la faza națională a competiției: “Decebal Tech” și “Cyber 2.0 Warriors”, dar și “RobotY” Hunedoara, “LYNX” Hunedoara, “Alpha Bit” Petroșani și “Wafy” Petrila. Ultima echipă a dat, însă pe unul dintre câștigătorii “Dean’s List Winners”, Adrian Negoiță.

La finalul competiției, clasamentul arăta astfel:

Winning Alliance Captain: WattsUp, Colegiul Național “Dinicu Golescu” – Câmpulung Muscel

Winning Alliance 1st Pick: Quantum Robotics, ICHB – București

Inspire I: Robotx_HD, Colegiul Național de Informatică “Traian Lalescu”, din Hunedoara

Inspire II: Xeo, Colegiul Național “Horea, Cloșca și Crișan” – Alba Iulia

Dean’s List Winners:
Andrei Istudor, Brickbot, de la Colegiul National “Unirea” – Focșani

Raluca Rusu, Esentza Robotics, Colegiul Național “Petru Rareș” – Beclean

Adrian Negoiță, Wafy, Colegiul Tehnic “Constantin Brâncuși” – Petrila.

Potrivit profesoarei de chimie Luminița Nistor, hunedorenii de la RobotX Hunedoara au plecat spre casă aseară, după finalul festivității de premiere, care s-a încheiat în jurul orei 19.00, urmând să sosească la Hunedoara în această dimineață, cu un microbuz.

Toate cele șase echipe hunedorene au participat, marți, în 19 martie, la Gala Roboticii Hundorene. Potrivit organizatorilor, care au fost chiar cluburile de robotică ale celor șapte echipe amintite, Gala a fost o acțiune cu caracter interactiv, în cadrul căreia elevii, constructori de roboți, și profesorii lor au avut ocazia unui dialog cu reprezentanții mediului de afaceri, despre importanța educației STEM în dezvoltarea economică, dorind astfel să trezească interesul și implicarea tuturor în găsirea unor soluții de dezvoltare viitoare. Partenerii media ai evenimentului au fost Accent Media și InfoHD.

 

Ada BERARU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *