Experiență de neuitat în Retezat

Un grup de tineri cu vârste cuprinse între 6 și 25 de ani va avea parte de o experiență unică în Retezat. Un eveniment în premieră va avea loc, la începutul lunii iulie, în Parcul Național Retezat. ”Youth at the top” se numește evenimentul în cadrul căruia tinerii vor petrece două nopți de neuitat. Se va dormi sub cerul liber și se vor înfrupta din preparatele tradiționale pregătite la stânele din Retezat.

Acest eveniment se desfășoară la nivel international în mai multe arii protejate și situri naturale din Alpi și Carpați, unde grupuri de tineri (cu vârsta cuprinsă între 6 – 25 ani) sunt așteptați să participe la activități desfășurate în munte pentru a împărtăși o experiență fizică, educativă, culturală și artistică. Activitățile din acest an vor fi organizate în jurul temei comune „Local food” (“Mâncare tradițională”).

„Evenimentul “Youth at the Top” desfășurat în Parcul Național Retezat își propune să desfășoare activități de informare, conștientizare și… degustare. Evenimentul se va desfășura la una din stânele tradiționale din Parcul Național Retezat, unde participanții vor descoperi mai multe despre aria naturală protejată, despre activitatea rangerilor pe teritoriul parcului și despre practicile pastorale desfășurate de către ciobanii din Retezat. În cadrul evenimentului vom desfășura activități de drumeție alături de rangerii din cadrul Administrației Parcului Național Retezat și activități culinare alături de ciobanii din Retezat”,arată organizatorii.

Înscrierile pentru acest eveniment se vor realiza începând cu data de 15 Iunie 2021.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *