Fondurile europene, baza modernizării unităților sanitare

Spitalul de Urgență din Petroșani derulează un program de reparații capitale. Din anul 2015 au început lucrările, însă, acestea nu au fost finalizate din cauză că alocările de fonduri s-au realizat greoi. În cele din urmă a fost ridicat noul corp de clădire, care, însă, trebuie dotat cu mobilier specific, iar corpul cel vechi trebuie recompartimentat în totalitate.

„În acest moment pe Programul de Investiții de Reparații Capitale anul acesta am primit trei milioane de lei pentru dotarea cu aparatură. Din păcate  pentru clădire nu am primit bani în acest an, dar promisiuni avem că vom primi bani anul viitor astfel încât să putem finaliza corpul nou de clădire de la Spitalul de Urgență din Petroșani”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

În paralel, fondurile europene sunt baza modernizării unității medicale. Două proiecte în valoare de circa 9 milioane de euro sunt în derulare. Se vor achiziționa echipamente medicale specifice.

„Am accesat un proiect de șapte milioane de euro pe fonduri europene 100% nerambursabili pentru echipamente medicale. Avem un alt proiect în valoare de aproximativ două milioane de euro tot pe fonduri europene pentru dotarea în continuare a spitalului cu tot ceea ce este necesar pentru a-și desfășura activitatea în cele mai bune condiții”, a msi precizat sursa citată.

Termenul de finalizare a lucrărilor de reparații capitale este mult depășit. Acestea trebuiau terminate undeva în anul 2018.

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.