Hunedoara bogată. Hunedorean declarat “tezaur uman viu”

Profesorul Mircea Lac a fost declarat “tezaur uman viu”. Profesorul Școlii Populare de Arte de la Liceul Pedaogic din Deva a primit titlul de “tezaur uman viu”, distincția fiindu-i acordată de Ministerul Culturii și Identității Naționale. Profesorul Mircea Lac este cel de-al doilea hunedorean care primește o astfel de distincție, după taragotistul Pera Bulz.

“În cei 50 de ani de activitate în domeniu, Profesorul Mircea LAC a realizat expoziţii cu obiecte tradiţionale şi artizanale în toată lumea. De asemenea a reuşit, împreună cu elevii săi, să obţină premii importante la zeci de concursuri naţionale şi internaţionale de artă populară reprezentând cu onoare atât județul Hunedoara cât și instituția noastră”, spun cei de la Centrul de Cultură și Artă al Județului Hunedoara

 Programul TEZAURE UMANE VII, implementat de Ministerul Culturii și Identității Naționale, prin Comisia Națională pentru Salvgardarea Patrimoniului Cultural Imaterial, urmărește salvgardarea, păstrarea şi transmiterea patrimoniului cultural imaterial. Programul vizează identificarea și recunoaşterea la nivel național a celor care sunt creatori și păstrători ai valorilor tradiționale și care fac, prin talentul și efortul lor, dovada caracterului excepțional al performării, fiind capabile să transmită un anumit element de patrimoniu imaterial în forma și cu mijloacele tradiționale nealterate, contribuind astfel la asigurarea viabilității acestuia.

 

 

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *