Investiții pe bani europeni pentru o apă mai bună, în România

Comisia Europeană a aprobat o investiţie majoră de peste 222 de milioane euro din Fondul de coeziune pentru modernizarea şi instalarea infrastructurilor de apă potabilă şi de apă uzată în judeţul Ilfov din România. Investiţia va conecta mai multe persoane la reţeaua de canalizare şi va asigura o calitate mai bună şi mai puţine scurgeri de ape reziduale, arată un comunicat de presă al instituţiei. Prin această investiţie se va furniza apă potabilă care respectă standardele de calitate pentru aproximativ 234.000 de persoane, mai spune sursa citată.

„Această investiţie demonstrează angajamentul UE pentru creşterea standardelor de trai ale europenilor. Deşi prioritatea noastră este combaterea efectelor pandemiei, suntem angajaţi în îndeplinirea misiunii Fondului de Coeziune de reducere a disparităţilor dintre regiuni, astfel încât nimeni să nu fie lăsat în urmă”, a afirmat Elisa Ferreira, comisarul pentru coeziune şi reforme, potrivit sursei menţionate.

Ca urmare a acestui proiect, rata de conectare la sistemul de alimentare cu apă va creşte de la 57,1% la 99,6 % în 52 de comunităţi.

În acelaşi timp, reţeaua de canalizare va fi extinsă cu 43,29%, pentru a deservi 100% din populaţia zonei.

Proiectul ar trebui, de asemenea, să contribuie la reducerea pierderilor de apă, va proteja biodiversitatea şi va crea 1.500 de locuri de muncă temporare în faza de implementare şi 72 de locuri de muncă permanente în faza operaţională, mai transmite comunicatul de presă al Comisiei Europene.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *