IȘJ Hunedoara: 138 de unități de învățământ vor derula cursuri conform Scenariului 3, începând din 22 martie 2021

Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara monitorizează dinamica scenariilor de funcționare a unităților de învățământ preuniversitar, la nivelul județului Hunedoara, aceasta fiind influențată de evoluția situației epidemiologice din fiecare localitate

Prin urmare, începând cu data de 22 martie 2021, în conformitate cu Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Hunedoara nr. 41/19.03.2021 și cu prevederile Ordinului comun al Ministerului Educației și al Ministerului Sănătății nr. 3235/93/04.02.2021, cu modificările și completările ulterioare, în județul Hunedoara, se înregistrează următoarea situație:
 21 de unități de învățământ vor începe activitatea didactică în Scenariul 1 (Scenariul verde). Acesta prevede participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie și este aplicat în cazurile în care incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mică sau egală cu 1/1000 de locuitori;
– 73 de unități de învățământ vor derula cursuri conform Scenariului 2 (Scenariul galben). Acesta presupune participarea zilnică cu prezență fizică în unitățile de învățământ a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a, și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor protecţie și participarea zilnică, în sistem on line a elevilor din celelalte clase/ani de studiu. Scenariul galben este aplicat în cazul în care incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 1/1000, dar mai mică sau egală cu 3/1000 de locuitori;
– 138 de unități de învățământ, vor derula cursuri conform Scenariului 3 (Scenariul roșu). Acest scenariu presupune participarea zilnică, cu prezență fizică, a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, precum și a elevilor din clasele a VIII-a (în limita numărului de 15 elevi/clasă) şi a celor din anii terminali din învățământul liceal, profesional și postliceal (în limita a 17 elevi/clasă) și participarea zilnică, în sistem on-line a elevilor din celelalte clase/ani de studiu, respectiv a celor din clasele terminale care depășesc pragul de 15, respectiv, 17 elevi prezenți fizic în clasă. Scenariul roșu se aplică în cazurile în care incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 3/1.000 locuitori.

Consiliul de administrație de la nivelul fiecărei unități de învățământ adoptă propunerile de scenarii și, implicit, schimbarea acestora, în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate de către Direcția de Sănătate Publică și Institutul Național de Sănătate Publică, de infrastructură și de resursele existente în fiecare unitate de învățământ.
Datorită sistării furnizării agentului termic primar, implicit a apei calde de consum și a încălzirii în municipiul Deva, conform comunicatului societății Complexul Energetic Hunedoara SA, Sucursala Electrocentrale Deva-Termocentrala Mintia, nr. 1958/1/4.03.2021, 7602 elevi și preșcolari deveni participă la activități didactice desfășurate în sistem online, în următoarele unități de învățământ:
• LICEUL DE ARTE “SIGISMUND TODUȚĂ” DEVA
• LICEUL TEORETIC “TEGLAS GABOR” DEVA
• ȘCOALA PRIMARĂ “SAMUEL” DEVA
• GRADINIȚA CU PROGRAM PRELUNGIT NR 7 DEVA
• GRĂDINIȚA CU PROGRAM NORMAL NR 3 DEVA
• GRĂDINIȚA CU PROGRAM PRELUNGIT NR 1 DEVA
• GRĂDINIȚA CU PROGRAM PRELUNGIT NR. 2 DEVA
• LICEUL CU PROGRAM SPORTIV “CETATE” DEVA
• LICEUL TEHNOLOGIC ENERGETIC “DRAGOMIR HURMUZESCU” DEVA
• LICEUL TEHNOLOGIC “GRIGORE MOISIL” DEVA
• LICEUL TEHNOLOGIC “TRANSILVANIA” DEVA
• ȘCOALA GIMNAZIALĂ “ANDREI ȘAGUNA” DEVA
• ȘCOALA POSTLICEALĂ “VASILE GOLDIŞ” DEVA
• ȘCOALA SANITARĂ POSTLICEALĂ “CAROL DAVILA” DEVA

Centralizarea datelor transmise din unitățile de învățământ după stabilirea scenariilor, a evidențiat un număr de 28647 elevi care vor participa la activitățile didactice ce implică prezența fizică în școală și un număr de 24347 elevi care vor continua să participe la activitățile didactice, zilnic, în sistem on-line. Dintre aceștia, un număr de 399 preșcolari și elevi au fost încadrați într-o grupă de risc și studiază on-line în urma recomandărilor medicilor curanți. De asemenea, în județ există și un număr de 58 de cadre didactice care continuă predarea on-line, ca urmare a recomandărilor medicilor de medicina muncii.

În perioada 11 – 19 martie, a fost înregistrată următoarea situație în privința numărului total de cazuri confirmate/claselor cu prezență fizică suspendată:
• Preșcolari/elevi confirmați Covid-19: 36
• Personal confirmat Covid-19: 50
• Clase/grupe cu activitatea față în față suspendată ca urmare a cazurilor confirmate: 40.

Biroul de presă al Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *