Jandarmii hunedoreni la datorie pentru siguranța cetățenilor

Evenimentele desfășurate în spațiul public ce au avut loc în primul week-end al lunii august pe raza județului Hunedoara, ne-au găsit în exercitarea atribuțiilor de serviciu, și anume, alături de cetățeni având grijă ca toți participanții să fie în siguranță.

Fie că au fost adunări publice cultural-artistice, religioase sau sportive, efectivele  Inspectoratului de Jandarmi Județean Hunedoara s-au aflat în misiune în perioada 06-09 august a.c. asigurând ordinea publică la manifestații cum ar fi:

  • Asigurare măsuri de ordine publică cu ocazia Zilei Minerului la Vulcan;
  • Asigurare măsuri de ordine publică – Caravana culturii Lupeni;
  • Asigurare măsuri de ordine publică – Concurs ciclism Pasul Vâlcan
  • Asigurare măsuri de ordine publică – Festivalul Plăcintelor pădurenești – Poiana Răchițelii
  • Asigurare măsuri de ordine publică la Mănăstirea Prislop
  • Asigurare măsuri de ordine publică – Cupa Off Road – Drumul aurului – Brad.

Pentru siguranța participanților la evenimente, și pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, jandarmii hunedoreni au patrulat și desfășurat activități specifice.

De asemenea, zile pline de week-end au avut și jandarmii montani prin menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică, pe traseele turistice, acționând  pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, precum şi pentru sprijinirea/salvarea turiștilor aflaţi în dificultate.

Cu toate acestea, în acest sfârșit de săptămână, conform competențelor ce le revin, jandarmii au fost nevoiți să aplice, celor care au încălcat normele legale privind respectarea regulilor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, un număr de 44 de sancțiuni contravenționale, din care 22 avertismente scrise și 22 amenzi în valoare de 12 000 lei.

Mulțumim tuturor celor care pe timpul desfășurării manifestărilor din spațiul public din acest sfârșit de săptămână au manifestat înțelegere față de măsurile luate de către autorități și au respectat regulile stabilite de către organizatorii evenimentelor.

 

COMPARTIMENTUL INFORMARE, RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *