La pas pe malul înghețat al Mureșului

Cei de la Apele Române au lansat o invitație la un tur virtual în bazinul hidrografic Mureș, încărcat de frumusețea pe care ne-o oferă iarna, în toată splendoarea ei.

Râul Mureş este cel mai mare afluent al râului Tisa. Suprafaţa bazinului hidrografic Mureş este de 28.310 kmp, iar lungimea reţelei hidrografice este de 10.861 km. Din punct de vedere al organizării administrative, bazinul hidrografic Mureş ocupă integral judeţele Alba şi Mureş şi parţial judeţele Harghita, Bistriţa-Năsăud, Sibiu, Braşov, Cluj, Hunedoara, Arad şi Timiş.

Mureșul este cel mai lung curs interior dintre râurile bazinului carpatic. Lungimea cursului principal al Mureșului este de 789 km, din care 761 km se află pe teritoriul României. Principalii săi afluenţi sunt Târnava Mare, Târnava Mică, Niraj, Arieş, Sebeş, Strei. Râul Mureş străbate regiunea Transilvaniei spre Vest şi se varsă în râul Tisa, pe teritoriul Ungariei, în dreptul localităţii Szeged. Ultima porţiune de la Nădlac la Cenad este şi graniţa României cu Ungaria.

În fotografie este râul Mureș, la Gelmar în județul Hunedoara. Din imagini se vede cum apa a înghețat la suprafață.

 

Colaborator

FOTO: Apele Române Mureș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *