La un pas de TRAGEDIE! Incendiu lângă depozitul de butelii de la Cristur

O adevărată tragedie a fost evitată vineri. O casă a ars în Cristur, chiar lângă un depozit cu butelii de oxigen și gaz.

Unul dintre martori povestește că tuburile de oxigen și buteliile de gaz au fost mutate la timp.

”Veneam cu soția de la lucru și din oraș și când am ajuns aici am văzut mult fum de pe drum. Și când am venit or strigat băieții de la oxigen la mine dacă pot să îi ajut să tragă tuburile de oxigen, ca să nu fie pericol mai mare de incendiu și de explozie. Am intervenit, i-am ajutat pe pompieri la întinderea furtunelor și strictul necesar, iar după aceea ne-am tras la o parte. Dacă nu trăgeam tuburile, era pericol de explozie, că deja se extinseseră flăcările către tuburile de oxigen și către buteliile de gaz”, spune acesta.

Un alt martor ocular este de părere că ”dacă luau foc tuburile de oxigen și buteliile, era dezastru”.

12 pompieri au intervenit cu patru autospeciale de lucru și apă cu spumă.

”Inspectoratul pentru Situații de Urgență a fost solicitat să intervină pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească. Astfel, pompierii au intervenit pentru localizarea și stingerea incediului. La locul sosirii la intervenție, incendiul se manifesta generalizat la două anexe gospodărești, pe o suprafață de aproximativ 100 de metri pătrați. Exista riscul întinderii acestuia la un depozit cu butelii aflat în vecinătate. La ora actuală incendiul este localizat, se lucrează pentru lichidarea acestuia”, a declarat căpitanul Bogdan Dănăiață, purtător de cuvânt ISU Hunedoara.

Anamaria NEDELCOFF

 

foto: Tymy Nistor, replicahd.ro

Anamaria Nedelcoff

anamaria.nedelcoff@gmail.com

nedelcoff has 423 posts and counting.See all posts by nedelcoff

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *