Lucrările la Defileul Jiului aduse la cunoștința ministrului Transporturilor

Lucrările de modernizare a DN 66 bat pasul pe loc. Modernizarea unui pod din Defileul Jiului, în apropierea Mănăstirii Lainici, a fost sistată. Zona se află într-un litigiu de ani de zile. Acum, un parlamentar din județul Gorj, fostul primar al municipiului Târgu Jiu cere explicații. Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, trebuie să îi ofere o serie de lămuriri lui Florin Cârciumaru.

Parlamentarul susține că pe DN 66, pe segmentul Bumbeşti – Jiu – Petroşani, transportatorii de peste 30 de tone au interdicţie de a circula. Cele două județe, repsectiv Hunedoara și Gorj au de pierdut din cauza acestei măsuri.

 „Domnule ministru, vă întreb care sunt cauzele pentru care nu au continuat lucrările de reabilitare a podului peste Râul Jiu din apropierea Mănăstirii Lainici? Întârzierea începerii lucrărilor la acest pod afectează desfăşurarea traficului de mare tonaj pe acest sector de drum naţional. Din cauza restricţiilor de tonaj impuse, camioanele cu gabaritul mai mare de 30 de tone ocolesc Gorjul pentru a putea ajunge în judeţul Hunedoara. Cât trebuie să mai aştepte conducătorii auto din Gorj şi celelalte judeţe pentru a putea circula în condiţii optime pe DN 66 Bumbeşti – Jiu – Petroşani?“, arată parlamentarul gorjean.

Lucrările din Defileul Jiului sunt executate de firma spaniolă Copisa, iar proiectul are o valoare de 185 de milioane de lei.

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *