Mandatele primarilor vor fi validate săptămâna viitoare

14 octombrie este data stabilită de Judecătoria Petroșani pentru validarea mandatelor primarilor aleși în urma scrutinului din data de 27 septembrie. Potrivit legislației în vigoare, mandatul primarului declarat ales este validat în termen de 20 de zile de la data desfășurării alegerilor de către judecătoria în a cărei rază teritorială se află circumscripția electorală pentru care au avut loc alegeri, în procedură necontencioasă. Validarea se realizează la judecătorie, după depunerea raportului detaliat al veniturilor și cheltuielilor electorale, potrivit legii privind finanțarea partidelor politice și a campaniilor electorale, prin încheiere pronunțată în camera de consiliu, fără a fi aplicabilă procedura de regularizare a cererii.

Doar în cazul edilului din Uricani, Dănuț Buhăescu, validarea mandatului de către instanță va avea loc în data de 15 octombrie.

După o serie de proceduri juridice, rezultatul validării sau invalidării alegerii primarului se prezintă în prima ședință privind ceremonia de constituire sau, după caz, într-o ședință extraordinară a consiliului local.

La nivelul Văii Jiului, singura schimbare are loc la Vulcan, acolo unde Cristian Merișanu a fost ales de cetățeni pentru a conduce localitatea pentru următorii patru ani. În celelalte localități, primarii în funcție vor conduce și în următorul mandat, în urma rezultatelor scrutinului din data de 27 septembrie.

 

Colaborator

P.S. Pentru ceilalți primari de municipii si orașe din județ încă nu s-a stabilit pe rolul instanțelor data de validare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.