Măsuri sporite pentru fluidizarea traficului la frontieră, pe durata sezonului estival

Poliţia de Frontieră anunţă măsuri sporite pentru fluidizarea traficului la graniţă, pe durata sezonului estival. Se lucrează cu personal suplimentar şi este folosită la capacitate maximă infrastructura punctelor de trecere a frontierei. În lunile de vară din 2018, 21 de milioane de persoane au trecut frontierele României.

”Având în vedere că a început sezonul estival şi mulţi cetăţeni români aleg să-şi petreacă vacanţa în afara graniţelor ţării, respectiv turişti români şi străini se deplasează în zona litoralului Mării Negre, Delta Dunării şi staţiunile montane, Poliţia de Frontieră Română şi-a adaptat misiunile în scopul fluidizării traficului în punctele de trecere a frontierei şi asigurării unui climat de siguranţă şi ordine publică în zona de competenţă. S-a suplimentat personalul care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor şi echipamentele folosite pentru verificarea acestora. Va fi folosită la maxim infrastructura punctelor de trecere a frontierei, în limita configuraţiei acestora şi, în funcţie de valorile de trafic, se vor crea fluxuri suplimentare de control în punctele de frontieră, pe sensul de intrare sau ieşire din ţară, după caz”, a transmis vineri, Poliţia de Frontieră.

Sursa citată a precizat că peste 4.000 poliţişti de frontieră vor desfăşura, zilnic, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat.

În anul 2018, în perioada estivală 01.06.2018 – 31.08.2018, au trecut frontiera aproximativ 21 milioane de persoane (dintre care aproximativ 16,6 milioane cetăţeni UE şi 4,4 milioane cetăţeni non UE) şi peste 5,1 milioane mijloace de transport.

Cele mai tranzitate puncte de trecere au fost cele de la frontiera româno-ungară (6,4 milioane persoane) şi cele aeroportuare (5,6 milioane persoane), atât pe sensul de intrare, cât şi pe sensul de ieşire.

Astfel, cel mai tranzitat a fost P.T.F. Aeroport Henri Coandă (3,6 milioane persoane), urmat de P.T.F. Nădlac II cu valori de trafic de peste 2 milioane persoane si P.T.F. Borş cu 1,8 milioane persoane.

”În perioada sezonului estival, o situaţie aparte se înregistrează la graniţa cu Bulgaria, având în vedere numărul mare de turişti care tranzitează aceasta frontieră (3,5 milioane persoane anul trecut). Astfel, se constată o creştere semnificativă a valorilor de trafic prin P.T.F. Vama Veche, anul trecut, prin acest punct de trecere efectuând formalităţile de frontieră aproximativ 880.000 de persoane, situaţie care se menţine în acelaşi trend şi în prezent, în mod special în zilele de sfârşit de săptămână când valorile de trafic cresc cu peste 200 %”, a mai transmis Poliţia de Frontieră.

Pentru evitarea aglomerărilor, Poliţia de Frontieră Română recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă, astfel încât să se preîntâmpine apariţia aglomerărilor.

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.