Ministerul Educaţiei cere reactualizarea situaţiilor referitoare la dotarea elevilor şi a cadrelor didactice cu dispozitive conectate la internet pentru şcoala online

Ministerul Educaţiei cere tuturor şcolilor reactualizarea situaţiilor referitoare la dotarea elevilor şi a cadrelor didactice cu dispozitive conectate la internet pentru şcoala online. Ministrul Sorin Cîmpeanu consideră că ”este esenţială o radiografie reală a momentului”.

„Este esenţială o radiografie reală a momentului în sistemul de învăţământ precum şi o informare corectă şi completă din perspectiva educaţiei pentru sănătate/campaniei de vaccinare”, a transmis, miercuri, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

În perspectiva încheierii semestrului I, Ministerul Educaţiei dispune către toate unităţile de învăţământ, prin intermediul inspectoratelor şcolare, reactualizarea datelor privind dotarea cu echipamente şi conectarea la internet a elevilor, ca urmare a programelor derulate de către Ministerul Educaţiei şi Cercetării prin HG 370/2020 „Școala de acasă”, HG 756/2020, OUG 144/2020, precum şi prin intervenţii realizate la nivel local.

De asemenea, Ministerul cere reactualizarea datelor privind accesul cadrelor didactice la tehnologie şi internet, în vederea desfăşurării în cele mai bune condiţii posibile a activităţilor de predare/evaluare.

În plus, şcolile trebuie să trimită date despre modul de acoperire cu personal calificat şi procentul de acoperire cu personal necalificat a catedrelor/normelor didactice eliberate prin pensionare în timpul anului şcolar 2020-2021.

„După finalizarea acestui proces, unităţile şcolare vor identifica şi raporta, până la 11 ianuarie 2021, numarul elevilor aflati în situaţie de risc cu privire la încheierea mediilor pe semestrul I, în vederea stabilirii planului de intervenţie personalizata pentru evitarea abandonului şcolar cauzat de dificultăţile derulării procesului de învăţământ în sistem online”, a transmis Ministerul Educaţiei.

De asemenea, în vederea informării corecte a personalului din învăţământ cu privire la campania naţională de vaccinare, precum şi în sprijinul încurajării vaccinării, Ministerul Educaţiei va solicita tuturor şcolilor, inspectoratelor şcolare şi universităţilor publicarea pe pagina web proprie a linkului către Platforma naţională de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19 – https://vaccinare-covid.gov.ro/ .

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *