Ministerul Sănătăţii: Au fost identificate centrele de vaccinare pentru etapele II şi III

Ministerul Sănătăţii a anunţat că au fost identificate 302 de centre de vaccinare împotriva COVID-19 în unităţi sanitare pentru a demara imunizarea personalului medical şi 597 centre, în alte spaţii, în afara unităţilor sanitare pentru etapele de vaccinare II şi III. urmează să fie înfiinţate, aproximativ 900 de centre, iar în cursul săptămânii acesteia va fi definitivat numărul acestora la nivel naţional. Nelu Tătaru a avut marţi o videoconferinţă cu reprezentanţii direcţiilor de sănătate pentru verificarea stadiului şi a modului de organizare a centrelor de vaccinare.

Astăzi (marţi – n.r.) începem un lung şir de întâlniri virtuale pentru pregătirea campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 care va fi coordonată de către Comitetul Naţional. Aşteptăm finalizarea propunerilor pentru organizarea centrelor de vaccinare, atât cele din unităţile de vaccinare, cât şi cele din alte spaţii identificate. Trebuie să colaboraţi la nivel local cu reprezentanţii prefecturilor şi cei ai comitetele judeţene de urgenţă care vă vor acorda tot sprijinul”, a declarat Nelu Tătaru, potrivit unui comunicat de presă transmis de Ministerul Sănătăţii.

Sursa citată precizează că până acum au fost identificate 302 centre de vaccinare în unităţi sanitare pentru demararea imunizării personalului medical şi 597 centre, în alte spaţii, în afara unităţilor sanitare pentru etapele de vaccinare II şi III, conform Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19.
În total urmează a fi înfiinţate, conform datelor actuale, circa 900 de centre, urmând ca, în cursul acestei săptămâni, să se definitiveze numărul acestora la nivel naţional.
Direcţiile de sănătate publică au termen ca, până mâine, 9 decembrie, să transmită informaţiile finale privind identificarea spţaiilor în care vor fi înfiinţate centrele de vaccinare, dar şi privind resursa umană care va fi implicată în constituirea echipelor de vaccinare, mai arată sursa menţionată.
Comitetul Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 este un organism interministerial, fără personalitate juridică, în subordinea directă a Secretariatului General al Guvernului şi coordonarea prim-ministrului.
news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *