Fereşte-te de boli! Iată 4 lucruri esenţiale pe care să le faci când ajungi la muncă!

Nimeni nu a spus că trebuie să ne ascundem într-o gaură de şarpe sau să ne ferim unul de celălalt. Cu toate acestea, marile aglomerări urbane pot fi periculoase tocmai prin faptul că au o densitate foarte mare a populaţiei. Cu cât sunt mai mulţi oameni, cu atât este mai mare riscul de infectare cu viruşi sau cu bacterii. Desigur, nu poţi evita aglomeraţia din autobuz sau din metrou. Este imposibil. Dacă pluteşte ceva în aer, la propriu, ai toate şansele să te îmbolnăveşti. Chiar şi aşa, bătălia nu este pierdută. Cu o serie de măsuri de protecţie simple vei putea împiedica o eventuală afecţiune.

Iată, în continuare, patru lucruri esenţiale pe care ar fi bine să le faci atunci când ajungi la birou:

  1. Dezinfectează-ţi biroul

Dacă lucrezi la birou, atunci ar trebui să ştii că măsuţa pe care îţi ţii calculatorul, dosarele şi lucrurile personale este cea mai expusă culturilor microbiene. Se spune că biroul conţine, în medie, de 400 de ori mai mulţi germeni decât un scaun de toaletă!

De aceea, dezinfectarea biroului este primul lucru pe care ar trebui să îl faci atunci când ajungi la muncă. Există tot felul de dezinfectanţi: de la alcoolul sanitar, la săpunul lichid, ai o gamă variată de produse pe care le poţi folosi.

  1. Mănâncă doar în locurile amenajate special

Ai văzut câte bacterii poate să ascundă biroul! Nici acum, când l-ai dezinfectat, nu este bine să mânânci acolo. Dacă angajatorul a amenajat un spaţiu special pentru acest lucru, ar fi o idee bună să îl foloseşti.

Dacă nu există o astfel de facilitate, mănâncă la o cantină sau la un restaurant. Nu e prea nimerit să îţi astâmperi foamea într-un spaţiu neigienizat în acest scop.

  1. Nu folosi obiectele colegilor

Este de la sine înţeles faptul că trebuie să eviţi să foloseşti obiectele personale ale colegilor.

De exemplu, cana. Ai crede că apa caldă omoară germenii. Cu toate acestea, în cănile – fie ele şi goale – de pe birouri pot creşte rapid câteva microorganisme destul de înfricoşătoare. Acestea pot trăi pe şi în ceaşca unui coleg, mai ales dacă te afli într-un spaţiu comun. Majoritatea sunt inofensive, însă virusul gripal tinde să călătorească şi poate ateriza cu uşurinţă în cana acestuia. În plus, bacteriile de la gură şi de pe mâini i se vor transfera şi în ceaşcă. Cu cât mediul este mai cald şi mai umed, cu atât se înmulţesc mai repede.

De asemenea, ai grijă la cârpe sau la prosoape! Umezeala este mediul perfect pentru bacterii. Lucrurile personale ale colegilor pot să conţină microorganisme cu care ei s-au obişnuit, dar care ţie îţi pot face mult rău. Practic, te protejezi şi pe tine, dar şi pe ei.

  1. Atenţie la baie

S-a constatat faptul că, la toaletele comune, bacteriile au predilecţie spre uscătoarele de mâini. Cele mai multe culturi se găsesc în aceste aparate. De aceea, ca măsură de precauţie, ar fi bine să te eschivezi atunci când vine vorba de folosirea lui.

În concluzie, igiena la locul de muncă este foarte importantă. Sigur nu vrei să aduci acasă cine ştie ce microb de la birou, aşa că ar fi bine să faci curăţenie ori de câte ori ajungi acolo!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *