O medie de 10 la Evaluarea Națională, la nivelul județului Hunedoara

O singură medie de 10 a fost obținută la evaluarea națională. O elevă de la Liceul Teoretic I.C. Brătianu din Hațeg a obținut nota 10 la ambele probe ale examenului.

La nivelul județului Hunedoara, dintre cei 2.588 de candidați prezenți la examen, 2.110 au obținut medii mai mari sau egale cu cinci, rezultând o rată de 81,53 la sută, în creștere față de anul trecut – 75,2 la sută.

În județul Hunedoara, rata de participare la Evaluarea Națională a fost de 91,44 la sută: 2.588 de candidați prezenți, dintr-un total de 2.734 de elevi înscriși.

„La proba de Limba și literatura română au fost prezenți 2.599 candidați. Dintre aceștia, 2.247 candidați (86,45 la sută) au obținut note peste sau egale cu cinci, iar patru candidați au obținut nota 10. Candidații care au obținut nota maximă la această disciplină provin de la următoarele unități de învățământ: Colegiul Economic “Emanuil Gojdu” Hunedoara, Colegiul Național Pedagogic “Regina Maria” Deva, Liceul Teoretic “I. C. Brătianu” Hațeg și Școala Gimnazială “Andrei Șaguna” Deva. La proba de Matematică, au fost prezenți 2.591 elevi, dintre care 1.931 candidați (74,52 la sută) au note peste sau egale cu cinci, iar 19 candidați au obținut nota 10 de la următoarele unități de învățământ: patru elevi de la Colegiul Național “Decebal” Deva, trei elevi de la Liceul Teoretic “I.C. Brătianu” Hațeg, trei elevi de la Școala Gimnazială “Andrei Șaguna” Deva, doi elevi de la Liceul de Informatică “Traian Lalescu” Hunedoara și câte un elev de la: Colegiul Național “Iancu de Hunedoara”, Colegiul Național Pegadogic “Regina Maria” Deva, Liceul Teoretic “Aurel Vlaicu” Orăștie, Colegiul Național “Mihai Eminescu” Petroșani, Școala Gimnazială Dobra, Școala Gimanzială “I.G. Duca” Petroșani și Școala Gimnazială Nr. 4 Vulcan. La proba de Limba și literatura maternă, au fost prezenți 75 de candidați. 72 dintre aceștia (96 la sută) au obținut note peste sau egale cu cinci. Niciun candidat nu a fost eliminat din examen. Eleva Andrei Iulia de la Liceul Teoretic I.C. Brătianu Hațeg a obținut media 10 (zece) la examenul de Evaluare Națională 2021-2022”, au informat reprezentanții IȘJ Hunedoara.

Rezultatele finale vor fi afișate pe data de 30 iunie

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *