Orăştie. Reţinuţi de poliţişti după ce au tâlhărit un minor

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Orăştie au reuşit identificarea a doi minori, în vârstă de 16 şi 17 ani, ambii din Orăştie, cu privire la care au stabilit că, la data de 22.10.2017, în jurul orei  01:40, au comis o infracţiune de tâlhărie.

Fapta de natură penală a fost reclamată chiar de victimă, un minor în vârstă de 16 ani, din judeţul Vrancea, care le-a declarat poliţiştilor că, în timp ce se deplasa pe strada Eroilor, din Orăştie, a întâlnit un grup de tineri cu care, în urmă cu puțin timp, consumase băuturi alcoolice. În urma unor discuții, o persoană din grup l-a îmbrâncit și l-a amenințat, deposedându-l  de 130 de lei.

La scurt timp de la primirea sesizării, poliţiştii i-au identificat pe cei doi premuntivi autori ai fapetei, faţă de care au luat măsura reținerii pentru 24 ore. Cei doi urmează a fi prezentaţi, astăzi, magistraţilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Orăștie, în vederea luării unei măsuri preventive.

Pentru a nu deveni victime ale unor infracţiuni de tâlhărie, poliţiştii le adresează tinerilor următoarele recomandări preventive:

 –  Fiţi atenţi atunci când vă alegeţi prietenii. Evitaţi compania persoanelor violente, delincvente şi conflictuale;

–    Nu vă lăsaţi influenţaţi de ceilalţi. Analizaţi singuri riscurile la care vă expuneţi pe baza educaţiei primite şi a propriei experienţe;

–    Învăţaţi să spuneţi „NU” atunci când consideraţi că este cazul. Trebuie să aveţi tăria să vă susţineţi părerile;

–    Atrageţi atenţia prietenilor asupra consecinţelor comiterii de fapte antisociale;

–    Respingeţi propunerile cunoscuţilor de a participa la anumite „distracţii”: consum de alcool, de droguri, jocuri de noroc, distrugeri, violenţe verbale şi fizice;

–    Nu încercaţi să rezolvaţi un conflict prin violenţă. Apelaţi la sprijinul celor care vă pot ajuta: părinţi, profesori, poliţişti.

Biroul de presă al IPJ Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *