Doi tineri de 18 ani au pus polițiștii pe urmele lor, după ce au abandonat mașina în câmp. De ce se fac vinovați băieții din Ilia

Doi tineri din Ilia au încercat să se sustragă de la controlul polițiștilor din trafic. După un kilometru de urmărire în trafic aceștia au abandonat mașina pe câmp și au fugit disperați crezând că vor scăpa basma curată. Iată și motivele din spatele acestei infracțiuni:

„La data de 06 decembrie 2022, în jurul orei 19:00, poliţiştii Secției de Poliție Ilia au depistat în trafic, pe DJ 706A, în localitatea Bretea Mureșană, un autoturism care tracta o remorcă artizanală, ambele neavând aplicate plăcuțe cu numerele de înmatriculare.

Conducătorul autoturismului a refuzat să oprească la semnalele polițiştilor, fiind necesară urmărirea acestuia. După aproximativ un kilometru, conducătorul auto a abandonat autoturismul pe câmp și a încercat să fugă, însă a fost prins de poliţişti şi imobilizat.

Conducătorul autoturismului şi pasagerul aflat în maşină, ambii în vârstă de 18 ani, din comuna Ilia, au fost conduşi la sediul Poliţiei, pentru cercetări, poliţiştii stabilind că cel aflat al volan nu deține permis de conducere, autoturismul în cauză nu figurează ca fiind înmatriculat, iar remorca, de asemenea, nu figurează a fi înmatriculată sau înregistrată.

În autoturismul respectiv – special adaptat pentru transportul de material lemnos – se aflau 0,6 mc. de material lemnos specia cer, iar în remorca artizanală a fost identificat 1 mc. din specia gorun, material lemnos ce ar fi fost tăiat fără drept și sustras din fondul forestier național, din pădurea situată pe raza localității Bretea Mureșană.

Materialul lemnos a fost predat reprezentantului Ocolului Silvic Ilia, care urmează să comunice valoarea prejudiciului.

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat și tractarea unei remorci neînmatriculate, tăiere fără drept de arbori și furt de arbori, iar faţă de cei doi tineri a fost luată măsura preventivă a reținerii, petru o durată de 24 de ore, aceștia fiind introduși în cadrul Centrului de Reținere și Arest Preventiv Deva”, informează reprezentații IPJ Hunedoara.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.