Parângul – acoperișul Văii Jiului

Parângul este considerat acoperișul Văii Jiului, numai că stațiunea montană nu este pusă suficient în valoare. Dezvoltarea acesteia ar trebui să vină din partea investitorilor privați, consideră un om de afaceri. Investitorii ar trebui să vină în sprijinul autorităților locale, care încearcă de câțiva ani să dezvolte stațiunea montană. Numai că primăria Petroșani nu a mai beneficiat de fonduri guvernamentale pentru finalizarea proiectului demarat în anul 2009.

„Încercăm în aceste două zile să atragem atât copiii cât și adulții la aer curat, să le aducem zâmbetul pe buze. Avem căluții, avem poneii și încercăm să facem lucruri inedite, care nu s-au mai făcut aici: grătare în aer liber, mici. Important este ca lumea din Valea Jiului să iasă din casă, să vină la munte și pentru noi, ac hotelieri, este foarte important să aducem oamenii din Valea Jiului la munte. Obiectivul nostru principal este să vină și cei din Valea Jiului să vadă muntele, să vadă Parângul, să se simtă bine și vom continua aceste acțiuni. Continuăm acțiunile cu căluții, astăzi plusăm în sensul că vom avea și fotograf, care imortalizează momentele, iar mâine vom avea programe interactive pentru ca cei mici să afle despre viața căluților, iar seara vom avea petrecere”, ne spune Cristian Tamaș, investitor din Parâng.

Investitorii privați trebuie să își unească eforturile pentru a dezvolta Parângul. Nu trebuie să așteptăm ajutor din partea străinilor pentru a ne dezvolta și promova frumusețile zonei, mai este de părere administratorul Hotelului Rusu.

“Este foarte important ca cei din zonă să ne dăm mâna și să dezvoltăm totul, nu să așteptăm să facă alții pentru noi. Privații trebuie își dea mâna, nu să aștepte statul să facă pentru ei că se vede foarte clar că de la sine nu se va întâmpla nimic. Dezvoltarea Parângului, din punctul meu de vedere, se poate face pe două planuri. Odată, planul pornit de autorități cu proiectul care trebuie continuat, dar se face și prin noi, cu astfel de acțiuni, să aducem oamenii. Nu putem cere altora să vină să dezvolte cât timp noi nu facem lucrul acesta. Parângul e acoperișul Văii Jiului și din acest motiv lumea trebuie să vină la munte. Lumea trebuie să vadă frumusețile muntelui”,  a mai spus sursa citată.

În aceste zile, amble telescaune din stațiunea montană Parâng funcționează, iar locuitorii Văii Jiului sunt așteptați la munte, la aer curat. Proiectul privind dezvoltarea domeniului schiabil din Parâng a ajuns la 20%. Ministerul Turismului nu a mai alocat fonduri pentru continuarea lucrărilor. Mai mult decât atât, în urmă cu vreo 4 ani municipalitatea de la Petroșani a contractat un credit bancar pentru a realiza telescaunul TS3.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.