Pârâu din centrul localității, poluat cu tot soiul de deșeuri

Pârâul Maleia care trece fix prin centrul municipiului Petroșani este poluat cu tot soiul de deșeuri. De la bidoane cu murături, pungi cu gunoaie, pantofi, dar și alte mizerii aduse din amonte, toate formează o imagine neplăcută pentru cei care trec zilnic în zonă.

Municipalitatea de la Petroșani a efectuat lucrări de curățire a pârâului.

”Pârâul Maleia a fost ecologizat de angajații Primăriei Municipiului Petroșani, după ce din nou s-a umplut de deșeuri, multe dintre ele aduse din amonte odată cu topirea zăpezilor. În același timp, s-a solicitat celor de la Apa Serv Valea Jiului să verifice suprafețele de colectare a apelor menajere, dat fiind faptul că unele dintre acestea se deversează direct în Maleia. Pârâul Maleia a beneficiat, în urmă cu câțiva ani, de un amplu program în cadrul căruia s-au executat inclusiv lucrări de regularizare a malurilor. Din păcate, în ciuda programelor derulate, a continuat poluarea apei cu tot felul de deșeuri, multe dintre ele aduse din amonte”, informează Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Administrația publică din Petroșani a dispus reluarea acțiunilor de ecologizare a albiei pârâului care traversează municipiul Petroșani, pe porțiunea cuprinsă între Școala ”Avram Stanca”, până mai jos de sediul Complexului Energetic Hunedoara.

În plus, oficialii DADPP Petroșani au transmis o adresă celor de la Apa Serv Valea Jiului SA prin care li se solicită să verifice suprafețele de colectare a apelor menajere și pluviale care se deversează în Maleia, în zona podului de la Judecătoria Petroșani.

În anul 2018 în zona respectivă a mai existat o intervenție a operatorului de apă și canalizare, care a rezolvat parțial problema, însă, din câte se pare, deversările au reapărut.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *