Pescuitul poate fi scump dacă e practicat fără permis

Pescuitul poate deveni o activitate scumpă dacă este practicată fără permisele necesare. Acest lucru l-au simțit pe pielea lor mai mulți pescari din județul Hunedoara, care au fost sancționați pentru că pescuiau fără a deține permise de pescuit.

O echipă de comisari din cadrul Gărzii de Mediu Hunedoara a efectuat o acțiune de control împreună cu reprezentanți din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean „Decebal” Hunedoara conform Planului Comun de Acțiune pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale în domeniul piscicol pe raza județului Hunedoara.

Deși majoritatea pescarilor identificați desfășurau activitatea de pescuit recreativ sportiv cu respectarea prevederilor legale aflate în vigoare, au fost identificați și pescari care nu dețineau permis de pescuit vizat pentru anul 2021 și au fost sancționați contravențional conform legii.

„Aceste acțiuni de control vor continua și aducem la cunoștință cetățenilor faptul că pescuitul recreativ sportiv se poate practica în condițiile legii numai cu permis de pescuit vizat pentru anul în curs, iar în cazul nerespectării acestei prevederi legale sancțiunea aplicată este amendă contravențională în cuantum de la 300 lei la 600 lei”, arată Garda de Mediu Hunedoara.

 

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *