Peste 1000 de copii hunedoreni cresc cu un singur părinte

1029 copii provin din familii monoparentale, adică cu un singur părinte. Potrivit Ministerului Muncii, cei 1029 de copii din județul Hunedoara sunt din 580 de familii. Și este vorba strict de familiile monoparentale care beneficiază de alocația pentru susținerea familiei. O statistic mai amplă nu există la nivel național.

„În ceea ce privește numărul total de familii monoparentale din România, inclusiv procentul acestora din totalul populației din România, nu există un indicator specific al Institutului Național de Statistică care să reflecte acest număr. Ministerul Muncii și Solidarității Sociale poate furniza doar date privind numărul total al familiilor monoparentale beneficiare de alocația pentru susținerea familiei (…) precum și numărul copiilor din aceste familii”, arată Ministerul Muncii.

La nivel național sunt 58.792 de copii care provin din 33.998 de familii monoparentale. Conform definiţiei existente, familia monoparentală prezintă o structură familială formată dintr-un părinte şi copilul (copiii) său (săi), în urma decesului celuilalt părinte, fie prin divorţ, prin abandonarea familiei de către un părinte, prin decizia de a nu se căsători și prin adopţia realizată de o persoană singură.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *