Peste 1800 de locuri la liceele din județ

Ministerul Educației a publicat listele cu locurile pentru Admiterea la liceu, cu ultima medie de intrare de anul trecut pe fiecare specializare. La nivelul județului Hunedoara, în licee sunt disponibile 1858 de locuri pentru viitorii liceeni.

Absolvenții clasei a VIII-a, împreună cu părinții acestora, vor putea completa fișele de înscriere din 16 iulie la unitatea de învățământ pe care au absolvit-o. Fișele vor putea fi transmite și prin formular transmis electronic. Listele cu ultima medie de intrare de anul trecut arată codul specializării (cel care trebuie completat în fișa de înscriere pentru admitere), apoi numele liceului, mediul rural sau urban, specializarea, dacă este bilingv sau nu, limba de predare, numărul de locuri, forma de învățământ, filiera, nivelul și ultima medie de admitere din anul anterior.

Cea mai mică medie de admitere de anul trecut a fost 2.62, la liceul Teglas Gabor din municipiul Deva, la specializarea Turism şi alimentaţie, cu predare în limba maghiară.

Cea mai mare medie a fost la Colegiul Național Decebal din Deva, 9,49, la specializarea Matematică-Informatică.

Media de admitere pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu se calculează ca medie ponderată între Media Generală la Evaluarea Națională (care are o pondere de 80%) și Media Generală de absolvire a claselor V-VIII (care are o pondere de 20%). În data de 24 iulie 2021 este programată repartizarea computerizată în învățământul liceal de stat a absolvenților clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2021 – 2022.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *