Petroșănenii ar putea rămâne fără căldură de la data de 1 februarie

Ultima zi a lunii ianuarie ar putea însemna și ultima zi de furnizare a agentului termic, la Petroșani. Facturile neachitate i-au determinat pe reprezentanții Complexului Energetic Hunedoara să treacă la “amenințări”.

“Vă comunicăm că în luna decembrie 2018 SE Paroșeni a furnizat agent termic în municipiul Petroșani prin SC Termoficare SA – în faliment reprezentată legal prin lichidator SC Heral Consult IPURL, pentru operațiuni de conservare a activelor ce aparțin administrației publice locale de care beneficiază toți consumatorii de energie termică la sistemul centralizat de termoficare, iar urmare a acestui fapt la data de 28.12.2018 a fost emisă factura (…) în sumă de 452.155,66 lei cu TVA, având termenul scadent 12.01.2019. Până la data prezentei (15 ianuarie – n.r.) a fost achitată suma de 113.789 lei cu TVA”, arată informarea CEH.

Complexul Energetic Hunedoara vrea garanții din partea autorităților locale de la Petroșani pentru agentul termic livrat populației. Mai mult, dacă factura nu va fi achitată integral, CEH susține că va sista furnizarea agentului termic și va conserva magistrala de transport.

“Având în vedere că nici până la data prezentei nu ați răspuns adresei număr (…) din 27.12.2018 transmisă atât dumneavoastră cât și spre știința instituției Prefectului și ISU Hunedoara, prin care să ne fie comunicată soluția legală identificată de către Primăria municipiului Petroșani cu privire la garantarea plății întregii contravalori a energiei termice preluată de SC Termoficare SA – în faliment, vă facem cunoscut că dacă până la data de 31.01.2019 nu se achită în integralitate contravaloarea facturii emise, începând cu această dată vom sista furnizarea agentului termic către societatea distribuitoare din municipiul Petroșani și vom lua măsurile necesare de protejare împotriva înghețului a întregii magistrale de transport, fapt care va avea ca și consecință imposibilitatea reluării funcționării instalației de termoficare a Văii Jiului în iarna 2018-2019”, mai arată conducerea CEH.

Încă din luna decembrie, autoritățile locale au subliniat că nu vor să accepte condițiile puse de cei de la societatea energetică, în ceea ce privește plata în avans a energiei termice.

Abonații sistemului de termoficare din Petroșani beneficiază și de subvenție din partea Consiliului Local. Numărul consumatorilor racordați la sistemul de termoficare este de 2409. Potrivit datelor oficiale, în prezent mai sunt branșate 2295 de apartamente, 33 de gospodării individuale, 11 instituții publice și 182 agenți economici.

Monika BACIU

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *