Poliţiştii hunedoreni, prezenţi în unităţile de învățământ

În contextul evoluţiei situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea virusului SARS COV-2, poliţiştii hunedoreni au intensificat acțiunile de verificare a respectării măsurilor impuse pentru prevenirea răspândirii noului tip de coronavirus.

În mediul şcolar, polițiștii structurilor de ordine publică, poliţiştii rutieri, cei de siguranţă şcolară şi cei de prevenire a criminalității acționează în sistem integrat, în această perioadă, pentru crearea un climat optim de siguranță în zona unităţilor de învățământ preuniversitar din județ, precum şi pentru informarea elevilor şi a cadrelor didactice cu privire la respectarea normelor generale de limitare a răspândirii virusului.

Poliţiştii, alături de celelalte forţe de ordine, acționează pentru prevenirea oricăror evenimente nedorite, pentru evitarea producerii unor accidente rutiere în care pot fi implicaţi elevii, în contextul deplasării spre şcoală sau spre locuinţele lor, dar şi pentru verificarea respectării măsurilor igienico-sanitare impuse pentru prevenirea răspândirii Sars-Cov2.

Totodată, împreună cu structura de prevenire a criminalității din cadrul I.P.J. Hunedoara, polițiștii Biroului Siguranță Şcolară desfășoară, în această perioadă, activităţi de informare a elevilor de liceu cu privire la respectarea conduitei în incinta unităţilor de învățământ, a regulamentului şcolar, discutând cu aceștia despre fenomenul violenţei în şcoli, a bullying-ului şi a unor aspecte de educație rutieră.

În prima parte a acestei săptămâni,  polițiștii Biroului Siguranță Şcolară    s-au aflat în mai multe licee din municipiile Deva, Orăştie şi Hunedoara, unde au dezbătut cu elevii aspecte legate de răspunderea penală a minorilor şi au prezentat regulile de circulație pe drumurile publice, pentru prevenirea accidentelor rutiere cu implicarea elevilor.

 

 

IPJ Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *