Prim-miniștrii României “surzi” la problemele Hunedoarei

Trei premieri a avut România în doi ani. Sorin Grindeanu, Mihai Tudose șI Vasilica Viorica Dăncilă sunt cei care se presupune că au deținut frâiele țării de la alegerile parlamentare din anul 2016 și până astăzi. Până în 20-20 rămâne de văzut cine va mai conduce, măcar formal, țara.

Întrebări fără răspuns din partea premierilor

Senatorul PNL, Carmen Eleonora Hărău, a inițiat 13 interpelări adresate premierului/premierilor României. Parte dintre acestea au rămas fără răspuns. Cea mei veche interpelare datează din 13 februarie 2017, atunci când Sorin Grindeanu (primul premier după alegerile din 2016) ar fi trebuit să ofere un răspuns cu privire la soarta Complexului Energetic Hunedoara. Nici până în ziua de astăzi interpelarea nu a primit un astfel de răspuns.

“Transparenţă în nominalizarea membrilor CA la companiile de stat”,  a fost o altă interpelarea inițiată de senatorul Carmen Hărău. În cazul acesta, al doilea premier al României ar fi trebuit să răspundă. Mihai Tudose nu a mai apucat să ofere răspunsurile așteptate.

“Proiect pilot pe fonduri europene pentru regiunile care au pierdut sau riscă să-şi piardă producţia de cărbune”, “Produsele cu dublu standard şi activitatea A.N.S.V.S.A.” , “Solicitare de informaţii privind structura şi organizarea administraţiei publice centrale din România” și “Restricţionarea operării aeronavelor de categorie superioară pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti” sunt interpelările la care senatorul așteaptă răspuns de la premierul Vasilica Viorica Dăncilă.

Și senatorul PSD, Cristian Resmeriță, încă așteaptă un răspuns legat de drumul spre Herculane. Interpelarea adresată premierului Dăncilă a fost înregistrată în data de 12 martie. Conform regulamentului, miniștrii sau premierul sunt obligați să ofere răspuns parlamentarilor în termen de 30 de zile. Este ignorat însă regulamentul….

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.