Programarea persoanelor din etapa a treia, deschisă în municipiile cu incidenţă mai mare de 4,5 la mie

Preşedintele CNCAV, Valeriu Gheorghiţă, a anunţat, marţi, că va fi posibilă programarea în platforma specială de vaccinare pentru persoanele din etapa a treia în municipiile care au incidenţă mai mare de 4,5 la mie.

Valeriu Gheorghiţă a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, deschiderea posibilităţii de programare a persoanelor din etapa a treia pentru judeţele care au municipii cu rată de incidenţă cumulată a cazurilor mai mare de 4,5 la mie.

„Şi vă prezint care sunt aceste municipii, respectiv judeţe. Vorbim de de judeţul Alba cu municipiul Alba Iulia, vorbim în judeţul Timiş cu municipiul Timişoara, judeţul Braşov cu municipiul Braşov şi localitatea Sânpetru, vorbim de judeţul Maramureş cu localitatea Baia Mare, judeţul Sălaj cu municipiul Zalău, judeţul Hunedoara – municipiul Petroşani, judeţul Cluj – municipiul Cluj Napoca şi de judeţul Giurgiu – municipiul Giurgiu. În aceste localităţi menţionate va fi posibilă programarea inclusiv a persoanelor din etapa a treia direct în platforma de programare, conform criteriilor de care fiecare persoană aparţine”, a declarat Gheorghiţă.

Acesta a precizat că  vor mai fi deschise în următoarele zile în aceste municipii centre noi de vaccinare unde se vor distribui vaccinuri de la compania AstraZeneca.

„Numărul de centre este variabil în funcţie de spaţiile disponibile la nivelul fiecărui municipiu şi de resursa umana pe care fiecare municipiu o are disponibilă”, a precizat Gheorghiţă.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *