Reabilitarea DN 7 A, doar la nivel de promisiuni

Reabilitarea drumului național 7A, cel care face legătura între Valea Jiului și județul Vâlcea este doar la stadiul de promisiuni. Anul acesta se vor executa lucrări doar din fondurile destinate “calamităților”.

“Am participat la o întâlnire cu reprezentanți din Ministerul Transporturilor, CNAIR – DRDP Craiova și Timișoara unde am ridicat problema dezastruoasă a drumului DN7A Cheile Jiețului – Voineasa, drum care a fost preluat de către DRDP Timișoara. Din discuții a reieșit faptul ca lucrările vor continua anul acesta doar cu bani pentru calamități și se va interveni în timpul cel mai scurt posibil acolo unde situația o impune urgent. Banii pentru investiția drumului se vor aloca în buget doar anul viitor din păcate”,  spune Dorin Curtean, viceprimarul orașului Petrila.

Din 2011 Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale, prin Direcția Regională de Drumuri și Poduri Craiova se tot pregătește să reabiliteze DN 7A Petroșani – Voineasa. Au trecut atâția ani și tot nu s-a reușit, asta deși a fost desemnat, în 2013, și un constructor, respectiv Straco Grup. Drumul este însă tot mai degradat și șoferii care se încumetă să-l străbată reclamă starea incredibil de proastă a acestei căi de acces ce traversează o zonă ce ar putea fi exploatată din plin din punct de vedere turistic.

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *