Sancțiuni contravenționale, în valoare de 15.330 de lei, aplicate comercianților, care nu dau bonuri fiscale

Controale ale polițiștilor hunedoreni în locurile publice frecventate de tineri, pe raza municipiilor Hunedoara și Petroșani. Amenzi în valoare de peste 15.000 de lei aplicate unor operatori economici care nu au fiscalizat încasările realizate.

Polițiștii hunedoreni au efectuat, în cursul zilei de ieri, o serie controale la terase, săli de jocuri de noroc și baruri, pentru prevenirea consumului de droguri, a absenteismului școlar și a victimizării minorilor, precum și pentru creșterea gradului de siguranță publică. În data de 19 iunie 2024, în intervalul orar 10:00-13:00, polițiștii au desfășurat o serie de controale inopinate la localurile publice din Hunedoara și Petroșani, cu scopul de a combate fenomenul infracțional, în special cel în care pot fi implicați minorii și de a asigura respectarea legislației în vigoare privind funcționarea activităților comerciale.
Controalele, la care au participat polițiști din cadrul structurilor de investigații criminale, investigarea criminalității economice, poliție rutieră, ordine publică și siguranță școlară, s-au desfășurat în colaborare cu jandarmi ai Inspectoratul Județean de Jandarmi „Decebal” Hunedoara și au beneficiat de sprijinul reprezentanților Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor Hunedoara și al celor al Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Hunedoara.


În cadrul acțiunii de ieri, au fost legitimate, prin utilizarea aplicației E-Dac, 71 persoane, au fost au fost verificate 61 de unități de alimentație publică (în special cele aflate în proximitatea unităților de învăţământ preuniversitar) și 3 de săli de jocuri de noroc și pariuri sportive.
Pentru neregulile de natură economico-financiară constatate cu ocazia controlului la unitățile de alimentație publică, constând în special în neemiterea bonului fiscal ca urmare a încasărilor realizate, polițiștii au aplicat 3 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 15.330 de lei.
Pe lângă măsurile sancționatorii, polițiștii au atras atenția gestionarilor unităţilor de alimentaţie publică cu privire la interdicția de a servi minorilor băuturi alcoolice, țigări și alte produse de tutun, respectiv băuturi energizante și i-au informat cu privire la cadrul normativ incident în materia comercializării produselor menționate către minori, precum și cu privire la consecințele la care se expun prin nerespectarea acestor prevederi legale.
Tot ieri, polițiștii Biroului Siguranță Școlară au desfășurat două activități informativ-preventive, la care au participat 45 de elevi ai unor clase din învățământul preșcolar si gimnazial și au participat la 5 instruiri privind prevenirea consumului de droguri, la care au luat parte 16 cadre didactice.
Chiar dacă se apropie vacanța elevilor, polițiștii, în paralel cu sesiunile preventive și de informare pe care le vor susține cu ocazia unor activități extra-școlare (tabere), vor continua acțiunile de control în toate zonele publice frecventate de minori, în vederea asigurării unui mediu sigur și în deplină legalitate pentru tineri.

Polițiștii le reamintesc părinților și tutorilor legali importanța monitorizării atente a prezenței copiilor la școală și a colaborării strânse cu instituțiile de învățământ, pentru a combate absenteismul ori implicarea minorilor în activități care îi pot transforma în victime ale unor infracțiuni.

 

 

IPJ Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *