Sărbătorile se apropie, comercializarea porcilor în târgurile de animale este INTERZISĂ

Sărbătorile de iarnă se apropie, iar românii sunt obișnuiți ca pe masă să aibă produse preparate din carne de porc. Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor anunță că, având în vedere că în perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă în gospodăriile populaţiei se sacrifică tradiţional porcine, comercializarea porcilor în târgurile de animale vii este interzisă pe perioadă nedeterminată.

 – Deținătorii de porcine pot sacrifica porcine în scop tradiţional doar dacă acestea sunt identificate şi înregistrate în Baza Naţională de Date.

– Efectuarea examenului trichineloscopic al cărnii de porc obţinută prin sacrificarea porcinelor în gospodăriile populaţiei este obligatoriu.

– Examenul trichineloscopic poate fi efectuat de către medicul veterinar de liberă practică împuternicit care răspunde de activitatea sanitară veterinară în localitate.

– Medicii veterinari care efectuează examenele trichineloscopice au afişat la nivelul circumscripţiei sanitare veterinare de asistenta programul de lucru, inclusiv în zilele de sâmbătă şi duminică şi numărul de telefon pentru a putea fi contactaţi permanent în această perioadă.

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *