Serviciul Salvamont Hunedoara a fost reacreditat

Serviciul Public Județean Salvamont Hunedoara a fost reacreditat, pentru încă o perioadă de cinci ani. Prin reacreditare, Salvamont Hunedoara poate să desfășoare activități de prevenire a accidentelor montane și de salvare în munți.

„Meseria de salvator montan este deja recunoscută și apreciată în cadrul meseriilor din România. De ceva vreme, aceasta este și certificată, iar Serviciul Public Județean Salvamont Hunedoara este acreditat, o dată la cinci ani, să desfășoare activități de prevenire a accidentelor montane și de salvare în munți, iar cele două formații Salvamont din cadrul acestuia sunt certificate din punct de vedere al capacității operative de intervenție să desfășoare activități de prevenire a accidentelor montane ș de salvare în munți. De curând, am fost reacreditați pentru următorul stagiu de cinci ani. Felicitări și succes în meserie tuturor salvatorilor montani!”, arată reprezentanții Serviciului Public Județean Salvamont Hunedoara.

Încă din anul 2016, la nivel național a fost implementat sistemul de verificare și acreditare a structurilor Salvamont. Prin acest fel se urmărește verificarea modului de organizare, structura funcțională, resursele umane, materiale și financiare ale serviciilor Salvamont. O comisie formată din reprezentanți ai Asociației Nationale a Salvatorilor Montani, Consiliului Național al Serviciilor Publice Salvamont și ai Departamentului pentru Situatii de Urgență este cea care analizează documentele.

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.