SONDAJ: PNL crește voinicește aproape de 35 la sută, PSD cade sub 20 de procente

Ultimul sondaj din seria Barometru Europa FM, realizat de IMAS, arată faptul că PNL, în ciuda problemelor generate de criză și boicotul pesedist din Parlament, crește constant în preferințele electoratului, iar PSD se prăbușește.

Astfel, conform sondajului, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, 34,7% dintre alegători spun că ar vota PNL, iar 19,6% cu PSD.

Pentru PNL este o apreciere de peste un punct procentual, de la 33,6% luna trecută. PSD, în schimb, scade cu un punct, ajungând la 19,6% din intenţiile de vot acum faţă de 20,8% în august.
Alianţa USR Plus ar obține 17% din voturi.

Pro România scade la 9,5% din intenţiile de vot, iar UDMR se menţine peste pragul electoral, după câteva luni în care coborâse sub el.

Celelalte partide nu ar intra în Parlament, înregistrând sub 5%, potrivit sondajului realizat de IMAS în această lună: PMP – 4,5%, ALDE – 3%.

De notat proporţia mare de indecişi: 22,3% nu ştiu cu cine ar vota sau refuză să răspundă. Iar 5,2% spun că nu ar merge la vot.

Sondajul a fost realizat de IMAS, la comanda Europa FM, în perioada 7 – 23 septembrie pe un eşantion de 1010 persoane şi are o marjă de eroare de 3,1%.

 

Sursa: https://www.europafm.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.