Țara Hațegului, o călătorie în timp în inima naturii

Țara Hațegului – Retezat, o destinație mirifică și plină de surprize, te invită să faci o călătorie în timp. Această regiune din România te va purta într-o aventură care îmbină natura spectaculoasă cu un patrimoniu istoric fascinant.

Aproximativ acum 70 de milioane de ani, această zonă era o insulă tropicală cu vulcani activi și dinozauri unici în lume. Alături de un ghid local pasionat, vei păși în lumea acestor creaturi impresionante din epoca Cretacic. Vei afla secrete fascinante despre acești giganti preistorici și vei descoperi dovezi ale existenței lor în formele de viață și roci fossilizate. De asemenea, vei avea ocazia să experimentezi erupțiile vulcanice și să înțelegi cum au influențat istoria geologică a acestei regiuni.

Pe măsură ce călătoria te poartă în timp, vei ajunge să explorezi urmele unei mări dispărute, care a lăsat în urmă dovezi uimitoare ale existenței sale. Aici, vei găsi fosile și formațiuni geologice care dezvăluie istoria fascinantă a acestei regiuni.

”O călătorie în Țara Hațegului – Retezat este o călătorie în timp. Vei descoperi lumi dispărute, vei sta față în față cu dinozauri în mărime naturală, vei explora vulcani și urme ale unei mări dispărute. Venind în vremuri mai recente, vei vedea peisaje montane, lacuri și plante carnivore, toate rămase din era glaciară, de acum 10.000 de ani, iar apoi te vei bucura de urmele din antichitate lăsate de romani, la Sarmizegetusa Ulpia Traiana, precum și primele lăcașuri ale creștinismului – Biserica Densuș.

Acum 70 de milioane de ani, Țara Hațegului a fost o insulă tropicală cu vulcani și dinozauri unici în lume! Într-o explorare alături de un ghid local, vei descoperi secretele dinozaurilor din Cretacic, vei explora mări dispărute și vei experimenta erupții vulcanice!

În zonă mai puteți întâlni și câteva trasee tematice, atât în Parcul Național Retezat, cât și în Parcul Natural Grădiștea Muncelului – Cioclovina și Geoparcul Internațional UNESCO Țara Hațegului”, arată cei de la Destinația Anului.

Coborând în timp, în epoca glaciară de acum 10.000 de ani, vei descoperi peisaje montane spectaculoase, lacuri glaciare și plante carnivore rare care au supraviețuit de-a lungul mileniilor. Aceste relicve ale istoriei naturale sunt mărturii ale tenacității vieții în fața condițiilor extreme.

Țara Hațegului te va purta și în lumea antichității, unde vei avea ocazia să explorezi Sarmizegetusa Ulpia Traiana, un important sit arheologic roman. Aici, vei descoperi vestigii ale civilizației romane, precum temple și clădiri antice, care oferă o privire fascinantă asupra trecutului.

În acest călătorie în timp, vei avea ocazia să vizitezi și Biserica Densuș, unul dintre primele lăcașuri creștine din această zonă. Aici, istoria și spiritualitatea se întâlnesc într-un cadru istoric impresionant.

În plus, Țara Hațegului oferă numeroase trasee tematice și explorări în Parcul Național Retezat, unde poți admira flora și fauna diversificată a acestei regiuni montane. De asemenea, Parcul Natural Grădiștea Muncelului – Cioclovina și Geoparcul Internațional UNESCO Țara Hațegului te așteaptă cu oportunități de a învăța mai multe despre geologia și istoria acestei regiuni fascinante.

Așadar, pășește în Țara Hațegului și fă o călătorie în timp care te va conecta cu trecutul remarcabil al acestei regiuni, cu dinozaurii, vulcanii, marea dispărută, civilizațiile antice și istoria naturală uluitoare. Este o aventură inedită, care te va lăsa cu amintiri de neuitat și cu o mai profundă înțelegere a evoluției timpului și a lumii noastre.

 

Monika BACIU

foto: Destinația anului 2023

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *