Taxele de drum la intrarea în Bulgaria vor putea fi plătite doar cash

Autorităţile bulgare au anunţat Poliţia de Frontieră Română că în perioada 8 – 10 aprilie taxele de drum nu vor putea fi achitate electronic, decât cash, iar prelucrarea informaţiilor privind aceste taxe se va face manual, din cauza unor lucrări la sistemul informatic.

”Persoanele care intenţionează să călătorească în Bulgaria pe perioada sărbătorilor pascale, trebuie să cunoască faptul că autorităţile de frontieră bulgare ne-au informat, prin Centrul Comun de Contact Giurgiu, că în perioada 08.04.2018, ora 20.00 – 10.04.2018, ora 08.00, în toate punctele de trecere a frontierei bulgare, prelucrarea informaţiilor privind taxele pentru vinietă se va efectua manual”, precizează un comunicat remis, miercuri, de Poliţia de Frontieră.

Astfel, de duminică seară şi până marţi dimineaţă, software-ul „Taxe de drum şi regim de autorizare”, parte a sistemului vamal bulgar, nu va funcţiona automat din cauza demersurilor şi acţiunilor tehnice necesare întreţinerii acestui program.

În toate punctele de frontieră ale Bulgariei, pentru perioada menţionată, taxele de drum se vor achita cash.

Totodată, autorităţile vamale bulgare au informat că vor suplimenta numărul de lucrători în toate punctele de frontieră, pe timpul prelucrării manuale a datelor.

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *