Tehnologia VAR va fi implementata și în Champions League

Desi la inceputul sezonului au anuntat ca nu se pune problema folosirii VAR (tehnologia de asistenta video) in Champions League, se pare ca oficialii UEFA s-au razgandit. Conform The Times, incepand cu faza sferturilor de finala, tehnologia VAR va fi prezenta la meciurile competitiei.  Oficialii au luat in calcul folosirea acesteia inca din faza grupelor, insa numarul mare de oficiali care ar fi fost necesari i-a  facut sa amane utilizarea acestei inainte de sezonul de primavara.

La baza acestei schimbari de atitudine sta succesul pe care l-a inregistrat folosirea tehnologiei pe parcursul Turneului Final al Campionatului Mondial de Fotbal care s-a desfasurat in Rusia in perioada 14 iunie – 15 iulie. Desi nu a dus la eradicarea greselilor, factorul uman avand ultimul cuvant in luarea deciziilor, in mod cert, acesta redus condiderabil numarul acestora.

Una dintre cele mai importante consecinte a utilizarii tehnologiei VAR  in Rusia a fost numarul mare de lovituri de la 11 metri acordate. La aceasta editie s-au dictat 24 de lovituri de pedeapsa fata de cele 13 penalty-uri din editia 2014 a intrecerii, cele mai multe dintre acestea survenind in urma consultarii noii tehnologii.

Hotararea forului de la Nyon vine dupa ce si Federatia Spaniola de Fotbal a luat decizia de a implementa aceasta tehnologie. Spania a urmat exemplul Australiei, SUA, Italiei si Germaniei.

Revenind la competitia regina a intrecerilor de club din Europa, aceasta este in faza playoff-ului, cand se vor stabili ultimele 6 echipe care vor accede in faza grupelor. Competitia este asteptata cu maxim interes, mai multe formatii de top declarandu-si intentiile de a castiga trofeul in acest an, dupa dominatia spaniola din ultimele sezoane (5 trofee in ultimii 6 ani). Manchester  City este cotata cu prima sansa la castigarea Ligii Campionilor la casa de pariuri online Unibet. Cu cote foarte apropiate sunt creditate si eternele favorite, Barcelona si Real Madrid (detinatoarea ultimelor 3 titluri). Sanse foarte mari in a se impune in aceasta competitie au si Bayern Munchen, Juventus Torino (indeosebi dupa cumpararea lui Cristiano Ronaldo), Paris Saint Germain si Liverpool (finalista ultimei editii).

Doar enumerand aceste echipe, gandul ne zboara spre sezonul de primavara cand vom avea parte de unele dintre cele mai disputate meciuri din istoria competitiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *